Preşedintele l-a decorat post-mortem pe actorul Ovidiu Iuliu Moldovan

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat post-mortem pe actorul Ovidiu Iuliu Moldovan cu Ordinul Naţional "Steaua României", în rang de cavaler, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

38 afișări
Imaginea articolului Preşedintele l-a decorat post-mortem pe actorul Ovidiu Iuliu Moldovan

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Şeful statului a semnat decretul «în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră artistică, pusă în slujba scenei şi a filmului din ţara noastră», apreciind, de asemenea, «talentul şi dăruirea cu care a dat viaţă personajelor, constituind un reper pentru tinerele generaţii de actori»”, se spune în comunicatul Preşedinţiei.

Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan a încetat din viaţă, miercuri seară, la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Managerul spitalului, Gheorghe Iană, a declarat, pentru MEDIAFAX, că actorul a fost internat în urmă cu două zile, el suferind de ciroză decompensată. Conform sursei citate, miercuri seară, Ovidiu Iuliu Moldovan a încetat din viaţă.

Dispariţia lui Ovidiu Iuliu Moldovan a întristat lumea artistică românească, actori şi regizori, Mircea Albulescu, Florin Zamfirescu, Alexa Visarion şi Sergiu Nicolaescu exprimându-şi regretul faţă de această pierdere.

Actorul avea 66 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici