"Problema Voorman", de Mark Gill, a câştigat premiul publicului la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte - VIDEO

Scurtmetrajul "Problema Voorman", de Mark Gill, a câştigat premiul publicului la cea de-a şasea ediţie a evenimentului Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, care s-a desfăşurat sâmbătă, la Grădina Botanică din Bucureşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

86 afișări
Imaginea articolului "Problema Voorman", de Mark Gill, a câştigat premiul publicului la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte - VIDEO

"Problema Voorman", de Mark Gill, a câştigat premiul publicului la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte (Imagine: captură video)

Aproape 4.000 de spectatori s-au bucurat de scurtmetraje premiate, sub cerul liber, până în zori, dar şi de muzică şi tururi ghidate pe aleile unuia dintre cele mai frumoase spaţii verzi din Bucureşti.

Pentru prima dată, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte a inclus competiţia ShortsUP Audience Award, în care publicul a avut misiunea de a alege cel mai bun film scurt al serii. Majoritatea spectatorilor de la picnicul cinematografic a acordat cea mai mare notă scurtmetrajului britanic "Problema Voorman", de Mark Gill, o comedie neagră ce îl are în prim plan pe actorul Martin Freeman, cunoscut pentru rolul din superproducţia "Hobbitul/ The Hobbit"(Bilbo), dar şi din serialele "Fargo" şi "Sherlock".

Preferatul publicului ShortsUP este o poveste despre identitate şi religie, un film cu o construcţie provocatoare, care reuşeşte să suprapună ironia cu teme existenţiale actuale. Williams (Martin Freeman), psihiatru cu reputaţie, este nevoit să-l examineze pe enigmaticul domn Voorman (Tom Hollander), un prizonier ce se crede Dumnezeu. Ceea ce ar fi trebuit să fie un simplu diagnostic se transformă într-un joc al minţii în care rolurile se schimbă dramatic.

După ce a fost nominalizat la Oscar şi BAFTA, scurtmetrajul "Problema Voorman", de Mark Gill, primeşte ShortsUP Audience Award şi suma de 1.500 de euro, fiind cel mai popular film de la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2014.

La fel de aplaudată a fost şi producţia românească "Să mori de dragoste rănită", de Iulia Rugină, situată pe locul al doilea în topul preferinţelor cinefililor de la Noaptea Lungă. Al treilea loc în ordinea voturilor a fost ocupat de "Ferma de Ponei", de Joost Reijmers, o comedie olandeză despre un cuplu de vârsta a treia, un iPad şi o fermă online de ponei.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte este organizată în fiecare vară de ShortsUP, numitorul comun al filmelor scurte şi bune. Scurtmetrajele prind viaţă în fiecare sezon, prin evenimente tematice, şi zilnic, prin recomandări online pe platforma www.shortsup.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici