Procesul lui Harvey Weinstein începe luni, la New York. Producătorul vrea să îşi relanseze cariera

Producătorul de film american Harvey Weinstein va fi judecat pentru abuzuri sexuale într-un proces programat să înceapă luni, la New York. Weinstein a declarat pentru CNN că, dacă va fi găsit nevinovat, intenţionează să îşi relanseze cariera.

410 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Harvey Weinstein începe luni, la New York. Producătorul vrea să îşi relanseze cariera

Procesul lui Harvey Weinstein începe luni, la New York; Producătorul vrea să îşi relanseze cariera

"Ultimii doi ani au fost îngrozitori şi mi-au oferit o nouă mare oportunitate de a reflecta la mine însumi. Îmi dau seama acum că am fost consumat de muncă, dorinţa de succes, companie. Din această cauză mi-am neglijat familia, relaţiile şi m-am purtat urât cu oamenii din jur. Am făcut tratament de reabilitare din octombrie 2017 şi am urmat un program în 12 paşi, cu meditaţie. Am învăţat să renunţ la nevoia de control", a declarat acesta pentru CNN.

Weinstein a mai spus că, dacă va fi găsit nevinovat, îşi va reconstrui cariera în industria de film, dar se va şi concentra asupra copiilor, sănătăţii şi celorlalte aspecte ale vieţii sale.

Producătorul a subliniat din nou că este nevinovat şi a dat vina pe presă pentru imaginea negativă pe care o are în prezent.

Pe 31 mai 2018, un mare juriu de la o instanţă din New York l-a inculpat pe Harvey Weinstein pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei.

Faptele datează din 2013 şi 2006, iar procesul în care este acuzat Weinstein trebuia să înceapă pe 9 septembrie, dar două noi capete de acuzare pentru comportament sexual agresiv i-au determinat pe avocaţii săi să ceară mai mult timp pentru a putea pune la punct o apărare.

Procurorii au arătat că o a treia femeie va veni în faţa instanţei pentru a povesti cum a fost violată de Weinstein, în 1993. Procurorii au anunţat că Annabella Sciorra, actriţa cunoscută pentru rolul din serialul "Clanul Soprano/ The Sopranos", va depune mărturie, în pofida faptului că producătorul nu poate fi condamnat pentru această faptă, care a fost prescrisă.

Weinstein, cunoscut drept unul dintre cei mai influenţi producători de film din ultimele decenii, a pledat nevinovat la cinci capete de acuzare printre care se numără violul şi comportamentul sexual agresiv. Dacă va fi găsit vinovat riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Peste 80 de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzaţiile, spunând că relaţiile au fost consensuale.

Harvey Weinstein este subiectul mai multor anchete ale poliţiilor din Los Angeles şi Londra. La New York a fost şi prima dată când a fost inculpat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici