Program special dedicat copiilor şi adolescenţilor, la TIFF

Festivalul Internaţional de Film Transilvania - TIFF va inaugura, în acest an, în cadrul celei de-a opta ediţii, un program special dedicat copiilor şi adolescenţilor clujeni,.

168 afișări
Imaginea articolului Program special dedicat copiilor şi adolescenţilor, la TIFF

Program special dedicat copiilor şi adolescenţilor, la TIFF (Imagine: Mediafax Foto)

Organizatorii TIFF şi-au propus ca în acest an să atragă atenţia publicului tânăr şi foarte tânăr spre cinema, printr-o serie de filme pentru anumite categorii de vârstă.

Astfel, programul proiecţiilor va fi împărţit în filme dedicate copiilor între 6 şi 14 ani şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

Filmele vor fi difuzate în regim de o proiecţie pe zi, iar în data de 1 iunie va fi prezentat un program special de trei filme.

"Prin acest nou proiect, Festivalul Internaţional de Film Transilvania intenţionează să implementeze, atât în şcolile din Cluj-Napoca, cât şi în comunele şi satele din jurul oraşului, un program special şi revigorant de educaţie media şi cinematografică, primul de acest tip realizat în şcolile clujene", informează organizatorii.

Temele şi subiectele filmelor selecţionate de câţiva profesionişti din străinătate, specializaţi în astfel de programe în cadrul altor festivaluri internaţionale, vor fi discutate atât în clasă, înainte şi după vizionarea filmului respectiv, cât şi în sala de cinema, în cadrul unor sesiuni speciale de întrebări şi răspunsuri, la care vor participa, pe lângă profesori, şi realizatori de film, dornici să lămurească fiecare "problemă" ridicată de copiii şi adolescenţii spectatori.

"În România, interesul pentru educaţia media a început să crească odată cu obţinerea statutului de ţară membră în Uniunea Europeană, dar iniţiativele pentru astfel de programe sunt încă destul de rare. Festivalul Internaţional de Film Transilvania doreşte ca această iniţiativă unică în România să continue pe toata durata anului, pentru a asigura unităţilor de învăţământ interesate materialul didactic, metoda şi tot sprijinul pentru derularea în parteneriat a unui astfel de program", au precizat organizatorii.

Dintre filmele selecţionate în acest program fac parte

"Me and You and Everyone we Know" (Marea Britanie, regia Miranda July),

"Dunya & Desie" (Olanda, regia Dana Nechushtan),

"Tsotsi" (Marea Britanie – Africa de Sud, regia Gavin Hood),

"Kidz in da Hood" (Suedia, regia Ylva Gustavsson, Catti Edfeldt),

"My Summer of Love" (Marea Britanie, regia Pawel Pawlikowski),

"Persepolis" (Franţa, regia Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud).

Cea de-a opta ediţie a TIFF va avea loc în perioada 29 mai şi 7 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici