Programele religioase TV ale BBC, coordonate pentru prima oară de un musulman

BBC a numit pentru prima oară în istoria sa un musulman la conducerea departamentului de programe TV religioase, postul urmând să fie preluat de Aaqil Ahmed, fost executiv al postului de televiziune Channel 4, informează Media Guardian.

56 afișări
Imaginea articolului Programele religioase TV ale BBC, coordonate pentru prima oară de un musulman

Programele religioase TV ale BBC, coordonate de un musulman

În istoria de 87 de ani a consorţiului britanic, numirea lui Ahmed la conducerea departamentului de programe religioase al BBC marchează a doua alegere pentru acest post a unui reprezentant non-creştin, după agnosticul Alan Bookbinder.

Numirea unui musulman la conducerea departamentului de programe religioase ar putea genera controverse.

Potrivit unor surse, Rowan Williams, Arhiepiscopul de Canterbury, i-ar fi comunicat lui Mark Thompson, CEO al BBC, îngrijorările sale privind "înlăturarea vocii creştine", după ce unele zvonuri făceau legătura încă de luna trecută între Ahmed şi noua sa funcţie.

La Channel 4, Aaqil Ahmed îndeplinea funcţia de editor de programe religioase şi multiculturale.

De asemenea, Christine Morgan a fost numită şef al departamentului de programe radio religioase al BBC.

Purtătorul de cuvânt al BBC a refuzat să facă vreun comentariu despre religia lui Morgan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici