Proiecte de reconfigurare a Căii Victoriei, prezentate la Academia Română

Trei proiecte de reconfigurare a zonei Calea Victoriei au fost prezentate marţi, la Academia Română, în cadrul dezbaterii "Calea Victoriei - Axa culturală a Bucureştiului. Dilemele unui proiect identitar".

1 afișare
Imaginea articolului Proiecte de reconfigurare a Căii Victoriei, prezentate la Academia Română

Proiecte de reconfigurare a Căii Victoriei, prezentate la Academia Română

Manifestarea, organizată de Academia Română şi Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Bucureşti, a fost moderată de arhitecţii Ştefan Ghenciulescu, Monica Lotreanu şi Ştefan Bâlici.

Academicianul Dan Berindei a susţinut necesitatea modernizării Căii Victoriei, dar nu cu preţul distrugerii spaţiului. "Este necesară păstrarea unor reguli de coerenţă în acest spaţiu. Pentru mine, Calea Victoriei înseamnă foarte mult. Calea Victoriei este esenţială pentru acest oraş, aici este totuşi centrul. Să nu asistăm la o distrugere şi la o modernizare forţată", a recomandat Dan Berindei.

Pentru zona Calea Victoriei există, potrivit arhitectului Dan Marin, un regulament din anul 2000, ale cărui prevederi trebuie respectate şi în prezent în cazul în care se doreşte reconfigurarea zonei. "Au fost stabilite trei segmente distincte în zonă: primul este segmentul Piaţa Victoriei - bulevardul Dacia, al doilea - tronsonul între bulevardul Dacia şi Elisabeta, şi cel de-al treilea - de la Elisabeta la Dâmboviţa. Pentru fiecare tronson au fost stabilite regulamente diferenţiate", a spus Dan Marin, vorbind despre intervenţiile permise în respectivul perimetru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici