Proiecţii în premieră naţională la Festivalul de Film la Iaşi - VIDEO

Filmele "Looking for Eric", de Ken Loach, şi "W", de Oliver Stone, se numără printre proiecţiile speciale, în premieră în România, ce vor avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi, ce se va desfăşura între 25 septembrie şi 3 octombrie, informează organizatorii.

38 afișări
Imaginea articolului Proiecţii în premieră naţională la Festivalul de Film la Iaşi - VIDEO

"Looking for Eric" şi "W", în proiecţie specială la Festivalul Internaţional de Film la Iaşi

Iaşi International Film Festival, primul festival din România cu o competiţie dedicată exclusiv lungmetrajelor de debut, va oferi publicului şi câteva proiecţii în premieră naţională.

"The Boat that Rocked", în regia lui Richard Curtis, cu Bill Nighy, Kenneth Branagh şi Philip Seymour Hoffman, este o comedie despre unul dintre sutele de radiouri pirat care emiteau din Marea Nordului în anii '60.

Printre premierele festivalului se numără şi pelicula "Looking for Eric", în regia legendarului Ken Loach şi produs de fostul internaţional Eric Cantona.

Lungmetrajul, în care Cantona îşi joacă propriul rol, spune povestea lui Eric Bishop (interpretat de Steve Evets), un om obişnuit, poştaş în Manchester, care trece printr-o perioadă dificilă pe toate planurile.

Într-o seară, Eric i se adresează idolului său, Eric Cantona, iar acesta va părăsi posterul de pe perete şi, cu mai multe kilograme şi barbă, îl va ajuta pe poştaş să-şi recâştige încrederea în sine.

"W", în regia lui Oliver Stone, dublu câştigător al premiului Oscar, este un lungmetraj inspirat din viaţa fostului preşedinte american George W. Bush.

"W" include scene diverse din viaţa lui Bush - pe când avea 26 de ani şi îşi tampona maşina pe peluza părinţilor săi de la locuinţa din Washington sau când era preşedintele SUA şi îi fura jucăuş o bomboană de mentă Secretarului de Stat Condoleezza Rice.

O altă premieră a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi este "Ne te retourne pas", în regia Marinei De Van, din a cărei distribuţie fac parte "femeile fatale" Sophie Marceau şi Monica Bellucci, film prezentat în premieră la ediţia din 2009 a Festivalului de Film de la Cannes.

Psiho-dramă despre percepţie, aparenţe şi schimbare, "Ne te retourne pas" spune povestea unei scriitoare care porneşte către Italia în căutarea unei femei, călătorie ce o ajută să descopere, de fapt, secretul propriei sale identităţi.

"In the Electric Mist"¸ cel mai recent film în regia lui Bertrand Tavernier, cu Tommy Lee Jones şi James Gammon, este o dramă ce spune povestea unui detectiv aflat pe urmele unui criminal, care, în timpul căutărilor, întâlneşte un mare star hollywoodian.

Pentru "In the Electric Mist", Tavernier a fost nominalizat la Ursul de Aur la ediţia din 2009 a Festivalului de Film de la Berlin.

Cel mai recent film semnat de legendarul regizor italian Dario Argento, "Giallo", cu Adrien Brody în rolul principal, este un thriller care spune povestea unei stewardese americane ce se alătură unui detectiv italian în căutarea surorii sale dispărute, răpită de un criminal în serie cunoscut sub numele de Giallo.

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi prezintă 11 filme de debut în competiţia de lungmetraj ficţiune, dintre care trei româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici