Proiecţii nocturne gratuite ale unor filme regizate de Sergiu Nicolaescu, la Cluj-Napoca

Patru filme regizate de Sergiu Nicolaescu vor fi proiectate gratuit, vineri şi sâmbătă noaptea, la Cinematograful "Florin Piersic" din Cluj-Napoca, pentru a aduce un omagiu regizorului.

214 afișări
Imaginea articolului Proiecţii nocturne gratuite ale unor filme regizate de Sergiu Nicolaescu, la Cluj-Napoca

Proiecţii nocturne gratuite ale unor filme regizate de Sergiu Nicolaescu, la Cluj-Napoca (IMagine: George Filip/Mediafax Foto)

Administratorul Cinematografului "Florin Piersic", Oniţa Silaghi, a declarat, vineri, că aici vor fi proiectate gratuit, vineri şi sâmbătă, mai multe filme regizate de Sergiu Nicolaescu, pentru a aduce un omagiu şi a cinsti memoria marelui regizor şi actor român.

"Sper ca la proiecţii, chiar dacă sunt de noapte, să vină un număr cât mai mare de clujeni care au apreciat opera cinematografică a lui Nicolaescu. Acest om merită", a spus Silaghi.

Potrivit acesteia, vineri, de la ora 23.00 va fi proiectat filmul "Dacii", de la ora 01.00 "Un comisar acuză" şi de la ora 03.00 "Capcana mercenarilor", iar sâmbătă de la ora 23.00 urmează să fie difuzat filmul "Mihai Viteazul", care are o durată de aproape patru ore.

Cinema "Florin Piersic" are o capacitate de 729 de locuri.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici