PROTEST artistic: Dan Perjovschi desenează pe geamul galeriei Simeza

Artistul Dan Perjovschi desenează între 7-13 iunie pe fereastra Galeriei Simeza din Bucureşti, într-un happening denumit „Am îmbulinat-o!”, vernisajul acestui eveniment-manifestaţie având loc marţi, 7 iunie, la ora 19:00.

305 afișări
Imaginea articolului PROTEST artistic: Dan Perjovschi desenează pe geamul galeriei Simeza

PROTEST artistic: Dan Perjovschi desenează pe geamul galeriei Simeza (Imagine: Dragos Savu/ Arhiva Mediafax Foto)

„Arta la fereastră” de la Galeria Simeza este un proiect organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti. Statementul manifestaţiei este: “O sală de expoziţie este locul de întâlnire dintre artist şi lume. Existăm atunci când ne dezvăluim publicului.
Toţi cei interesaţi, de la iubitorii de artă la activişti sunt invitaţi la un „protest artistic” care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării.

Proiectul “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA” este un gest cultural cu implicare civică prin care sunt prezentate în fiecare săptămană, la geamul galeriei, lucrările unor artişti pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960.”

"Arta la fereastră - Galeria Simeza" este un proiect organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti.

Coordonarea şi curatoriatul proiectului le aparţine Ancăi Boeriu şi Corinei Gabriela Duma.

Dan Perjovschi este un desenator, ilustrator, scriitor, jurnalist şi autor de performance român, născut în Sibiu, în 1961. Acesta trăieşte la Bucureşti şi Sibiu. Perjovschi abordează teme sociale de actualitate în operele sale şi a avut un rol important în cultura românească, fiind ilustrator şi autor de articole pentru Revista 22 din Bucureşti.

A avut expoziţii personale la Tate Modern Londra, MoMA New York, Vanabbe Eindhoven, Macro Roma, Modernă Museet Stockholm, Reykyavik Art Museum, Brukenthal Sibiu sau Kiasma Helsinki şi expoziţii de grup la Centre Pompidou Paris, Tate Liverpool, Stedelijk Amsterdam, Castello di Rivoli Torino, MoMA San Francisco, MUAC Mexico, MAM Varşovia, MCBA Lausanne, MOŢ Tokyo sau MSUM Ljubljana. A participat la bienalele de artă Manifestă, Istanbul, Veneţia, Sao Paulo, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin şi Jakarta.

Prima sa retrospectivă a avut loc la muzeul Nasher al Universităţii Duke în 2007 iar a două la Centre de Création Contemporaine din Tours în 2012. A primit premiul George Maciunas în 2004 şi împreună cu Lia Perjovschi premiul European Cultural Foundation Princess Margriet în 2012.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici