Publicitatea pe dispozitivele mobile creşte la nivel mondial cu 62% în 2012

Vânzările de publicitate pe dispozitivele mobile la nivel mondial ar putea creşte cu 62% în acest an, dublându-se în Statele Unite ale Americii, care se vor situa pe primul loc în clasament, în faţa Japoniei, potrivit unui studiu al eMarketer, publicat miercuri.

179 afișări
Imaginea articolului Publicitatea pe dispozitivele mobile creşte la nivel mondial cu 62% în 2012

Publicitatea pe dispozitivele mobile creşte la nivel mondial cu 62% în 2012 (Imagine: Shutterstock)

Din suma de 6,43 de miliarde de dolari alocată pentru publicitatea pe dispozitivele mobile la nivel mondial în 2012, circa 2,3 miliarde de dolari merg către piaţa din Statele Unite.

De asemenea, potrivit cercetării, este de aşteptat ca Japonia să piardă prima poziţie în clasamentul ţărilor care atrag cei mai mulţi bani din publicitatea pe dispozitivele mobile.

"Piaţa de publicitate pe dispozitive mobile este mai matură în Japonia, fapt care conduce la o creştere mai puţin semnificativă decât cea de pe piaţa nord-americană", se spune în studiul eMarketer.

Astfel, este de aşteptat ca publicitatea pe dispozitivele mobile din Japonia să crească cu 27,2%, până la 1,74 miliarde de dolari, în 2012, faţă de plus 35,4% în 2011.

Dispozitivele mobile constituie sectorul care cunoaşte cea mai rapidă dezvoltare în privinţa vânzărilor de publicitate. Totuşi, publicitatea pe aceste dispozitive reprezintă încă o sumă foarte mică din veniturile globale din publicitate - respectiv circa 1% din totalul veniturilor din publicitate la nivel mondial, se mai spune în acelaşi studiu.

"Va trebui să treacă mult timp până când publicitatea pe dispozitive mobile să ajungă mediile tradiţionale, precum televiziunea, presa scrisă şi internetul", potrivit studiului eMarketer.

În timp ce publicitatea pe dispozitivele mobile din regiunea Asia-Pacific ar reprezenta 2,56 miliarde de dolari, America de Nord se apropie de 2,4 miliarde de dolari, în timp ce veniturile din publicitatea pe dispozitive mobile în Europa de vest ajung la doar 1,3 miliarde de dolari.

Potrivit unui alt studiu eMarketer, publicitatea pe internet va cunoaşte o creştere de 21% în 2012, până la 107,3 miliarde de dolari. Internetul va atrage astfel mai mult de o cincime din sumele alocate publicităţii la nivel mondial (505 miliarde de dolari - o creştere de 5%).

Şi în privinţa publicităţii pe internet, Statele Unite ale Americii ocupă primul loc, cu 39,5 miliarde de dolari, în timp ce Japonia se situează pe poziţia a doua, cu 9,6 miliarde de dolari, iar China pe locul al treilea, cu 7,36 miliarde de dolari. Însă este de aşteptat ca, în 2014, China să întreacă Japonia în privinţa veniturilor atrase din publicitatea pe internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici