Purcărete montează opera “Gianni Schicchi” la Teatrul Maghiar din Cluj

Regizorul Silviu Purcărete montează opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, la producţie participând numeroşi actori ai teatrului.

9 afișări
Imaginea articolului Purcărete montează opera “Gianni Schicchi” la Teatrul Maghiar din Cluj

Purcărete montează opera “Gianni Schicchi” la Teatrul Maghiar din Cluj

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, orchestraţia spectacolului bazată pe opera lui Puccini este semnată de Xénia Stollár, iar Katalin Incze G. va dirija o orchestră compusă din muzicienii Operei Maghiare de Stat din Cluj.

Regizorul a mai lucrat cu actorii clujeni în 2003, colaborare din care a rezultat “Cumnata lui Pantagruel”, un spectacol care de atunci a făcut înconjurul lumii.

"Opera compusă cu măiestrie de Giacomo Puccini ascunde o farsă impecabilă. Se zvoneşte că răposatul Buoso Donati şi-a lăsat întreaga avere unei mănăstiri. Alaiul rudelor îndoliate, în loc să-l bocească, plânge după moştenirea pierdută. Nepotul nutreşte speranţa că va putea – cu ajutorul banilor răposatului – să o ia de nevastă pe fiica lui Gianni Schicchi, vestit pehlivan din provincie. Zvonul se adevereşte. Speranţele rudelor şi visele tinerilor îndrăgostiţi se spulberă. În casa mortului soseşte între timp Schicchi, care speră într-o partidă profitabilă pentru fiica sa. Analizând situaţia ivită se hotărăşte să ajute familia aflată în necaz. Şi precum ştim, totul are un preţ", se arată în comunicat.

Purcărete a regizat opere peste tot în Europa, cum ar fi "Boema" la Essen, "Parsifal" de Wagner în Anglia, "Roberto Devereux" de Donizetti la Viena, precum şi "Castor şi Pollux" de Rameau la Bonn.

Premiera operei “Gianni Schicchi” va avea loc luni, 29 octombrie, la ora 20.00 la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici