Radioul Public vrea să cumpere 15 autoturisme, estimate la aproape 170.000 de euro

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) vrea să cumpere, printr-o licitaţie deschisă, 15 autoturisme, cu o valoare totală estimată la aproape 170.000 de euro, fără TVA.

131 afișări
Imaginea articolului Radioul Public vrea să cumpere 15 autoturisme, estimate la aproape 170.000 de euro

Radioul Public vrea să cumpere 15 autoturisme, estimate la aproape 170.000 de euro (Foto: Shutterstock)

În acest sens, Radioul Public a demarat procedura de achiziţie a celor 15 autoturisme, împărţite pe trei loturi: 4 autoturisme de 5+2 locuri, 3 autoturisme de 5 locuri, clasa compactă, şi 8 autoturisme de 5 locuri, clasa medie, potrivit unui anunţ recent publicat pe site-ul e-licitatie.ro.

Acestea vor fi cumpărate prin licitaţie deschisă, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 750.000 de lei (169.583 de euro la cursul de vineri al Băncii Naţionale a României, de 4,4226 lei pentru un euro).

În acest sens va fi încheiat un contract de achiziţii publice, iar finanţarea se va asigura din surse proprii.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 7 septembrie, ora 10.00. Ofertele vor fi deschise în aceeaşi zi, de la ora 12.00, la sediu SRR.

Agenţia MEDIAFAX a relatat, pe 20 aprilie, că SRR intenţionează să cumpere autoturisme pentru modernizarea parcului auto al Radioului Public, conform unei hotărâri luate la momentul respectiv de Consiliul de Administraţie (CA) al Radioului Public. Unele dintre autoturisme ar urma să contribuie la eficientizarea transportului de noapte, creând posibilitatea reducerii numărului de curse programate la orele de vârf, iar altele vor fi destinate activităţilor curente de producţie editorială.

Foto: Shutterstock

În anul 2012, Societatea Română de Radiodifuziune a cumpărat 32 de autoturisme, valoarea contractelor de leasing încheiate în acest sens cu societatea Premium Leasing SRL ridicându-se la o sumă totală de circa 420.000 de euro, potrivit unui anunţ de atribuire publicat la momentul respectiv de Radioul Public. Cele 32 de autoturisme au fost achiziţionate prin licitaţie deschisă, printr-un contract de leasing atribuit, pe 27 martie 2012, Premium Leasing SRL, o societate din cadrul Grupului Ţiriac.

Totodată, în anul 2011, Radioul Public a cumpărat 18 autoturisme, prin licitaţie deschisă, valoarea contractelor de leasing încheiate în acest sens cu Ţiriac Auto SA ridicându-se la o sumă totală de peste 180.000 de euro. Contractele au fost atribuite în data de 30 noiembrie 2011.

La momentul respectiv, reprezentanţii SRR au declarat că Radioul Public îşi înnoieşte parcul auto, având în vedere că peste 90% dintre autovehiculele din parcul său auto erau la momentul respectiv uzate fizic. Atunci au fost scoase din circulaţie 55 de autoturisme mai vechi de 10 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici