Radu Beligan sărbătoreşte împlinirea a 90 de ani cu un spectacol la TNB

Actorul Radu Beligan va sărbători împlinirea vârstei de 90 de ani pe 7 decembrie, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, cu un spectacol-confesiune, în care va povesti publicului momente din cei 70 de ani de carieră.

80 afișări
Imaginea articolului Radu Beligan sărbătoreşte împlinirea a 90 de ani cu un spectacol la TNB

Radu Beligan sărbătoreşte împlinirea a 90 de ani cu un spectacol la TNB (Imagine: Mediafax Foto)

Actorul Radu Beligan, născut pe 14 decembrie 1918, are una dintre cele mai prolifice cariere din filmul românesc, el debutând în cinema în 1943, în ecranizarea lui Jean Georgescu după "O noapte furtunoasă", a lui I.L. Caragiale.

De atunci, Beligan a jucat în producţiile unor regizori care au făcut istorie în filmul românesc, de la Paul Călinescu, Jean Mihail şi Ion Popescu Gopo, până la Radu Mihăileanu şi Lucian Pintilie.

Pe lângă zecile de premii şi distincţii obţinute de-a lungul impresionantei sale activităţi, Beligan a primit, anul acesta, Premiul de excelenţă acordat de Senatul Uniunii Teatrale din România şi premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Actorul a susţinut pentru prima dată un spectacol-confesiune pe 8 martie anul acesta, eveniment ce a marcat întoarcerea sa pe scenă, după ce, în noiembrie 2007, a suferit un accident.

De asemenea, Beligan a mai susţinut spectacolul "Confesiuni despre viaţă şi artă", în cadrul Festivalului Artelor Bucureşti, desfăşurat la începutul lui noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici