Radu Mihăileanu, prezent la Zilele Diversităţii Culturale

Regizorul Radu Mihăileanu, premiat în 2005 pentru filmul "Va, vis et deviens", la Festivalul de Film de la Vancouver, a participat marţi la discuţii cu membrii Comitetului Cultural al Parlamentului European (PE) despre situaţia cinematografelor europene.

1 afișare
Imaginea articolului Radu Mihăileanu, prezent la Zilele Diversităţii Culturale

Radu Mihăileanu, prezent la Zilele Diversităţii Culturale

Potrivit site-ului PE, cu o săptămână înainte de decernarea Premiul LUX al Parlamentului European au loc Zilele Diversităţii Culturale, cu tema "cinematografia europeană".

Radu Mihăileanu a participat, marţi, împreună cu regizorul francez Cedric Klapisch, care a făcut "L'auberge Espagnole" şi "Les poupees rousses", la o întâlnire cu membrii Comitetului Cultural al Parlamentului European şi alţi reprezentaţi ai industriei filmului pentru a discuta despre situaţia cinematografelor europene şi diversitatea culturală pe marile ecrane.

Prix LUX este primul premiu al cărui câştigător va fi desemnat de cei 785 de membri aleşi ai Parlamentului European. Acesta va fi anunţat de preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pottering, în timpul şedinţei în plen ce va avea loc la Strasbourg, între 22 şi 25 octombrie. Printre nominalizaţii la Prix LUX se află şi regizorul Cristian Mungiu, cu "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici