Radu Muntean este regizorul lunii mai, la Muzeul Ţăranului Român

Radu Muntean este regizorul lunii la Noul Cinematograf al Regizorului Român, cineastul selectând în programul din mai filme precum "A fost sau n-a fost?", de Corneliu Porumboiu, şi "Tăcerea Lornei", de fraţii Dardenne, informează organizatorii.

153 afișări
Imaginea articolului Radu Muntean este regizorul lunii mai, la Muzeul Ţăranului Român

Regizorul Radu Muntean (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Radu Muntean propune publicului Noului Cinematograf al Regizorului Român de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti o selecţie de filme câştigătoare la Cannes în ediţiile 2005 - 2008.

Astfel, fraţii Jean-Pierre şi Luc Dardenne sunt prezenţi în această selecţie cu filmele "Tăcerea Lornei" (premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes 2008) şi "Copilul" (2005), care s-a bucurat, de asemenea, de succes în festivaluri, fiind recompensat cu premiul Palme d'Or pe Croazetă.

Radu Muntean a mai ales, de asemenea, filmul de animaţie "Persepolis", de Vincent Paronnaud şi Marjane Satrapi (Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes, premiul Cesar şi nominalizare la Oscar), "Cele Trei Maimuţe/ Üç maymun", de Nuri Bilge Ceylan (premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes 2008), "În clasă/ Entre les Murs", de Laurent Cantet (premiul Palme d'Or la Cannes în 2008), "Gomorra", de Matteo Garrone (Marele Premiu la Festivalul de Film de la Cannes în 2008), şi "Moartea domnului Lăzărescu", de Cristi Puiu (premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes în 2005).

Filmele vor fi proiectate în perioada 21 - 31 mai.

Proiecţia de joi va fi precedată de o discuţie cu regizorul Radu Muntean.

Regizorul a realizat până în prezent trei lungmetraje: "Furia"(2002), "Hârtia va fi albastră"(2006) şi "Boogie", care, anul trecut, a fost selectat în secţiunea Quinzaine des Realisateurs a Festivalului de Film de la Cannes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici