Raluca Turcan: România Film face eforturi pentru ieşirea din insolvenţă

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, susţine că România Film, compania de stat care avea 634 de săli şi grădini cinematografice şi care mai deţine în prezent doar 6 săli funcţionale, face eforturi să iasă din insolvenţă.

192 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: România Film face eforturi pentru ieşirea din insolvenţă

Raluca Turcan: România Film face eforturi pentru ieşirea din insolvenţă

Ministerul Culturii Raluca Turcan a vizitat joi RomâniaFilm – RADEF, despre care spune că este o companie de stat emblematică pentru Ministerul Culturii din perspectiva misiunii de a impulsiona şi diversifica domeniul exploatării şi distribuţiei cinematografice, dar şi din cea a patrimoniului pe care l-a deţinut şi îl deţine.

„Din păcate, cadrul legal a fost insuficient şi inexact, fiind modificat abia la începutul acestui an, astfel încât o parte a patrimoniului să poată fi pus în valoare, după ce zeci de ani o parte importantă a acestuia şi-a pierdut destinaţia pe care ar fi trebuit să o aibă. Îmi doresc ca Societatea să iasă din procedura de insolvenţă şi susţin planul de management al echipei de conducere care are ca scop încheierea acestei proceduri şi care ar putea conduce în timp la o revenire sănătoasă la activitatea şi rolul pentru care RADEF a fost creată”, susţine ministrul Culturii.

Raluca Turcan arată că statutul de societate aflată în insolvenţă este o piedicã majoră în accesarea fondurilor europene sau a altor surse de finanţare pentru refacerea şi dotarea clădirilor din patrimoniul acesteia.

„Dintr-o companie a statului care a avut poziţia de monopol pe piaţa distribuţiei şi exploatării producţiei cinematografice şi care deţinea, la nivel naţional, 634 de săli şi grădini cinematografice, ca urmare a unui management lipsit de viziune şi coerenţă, a aplicării unor măsuri hazardate prin eludarea evoluţiei tehnologice în domeniul exploatării filmelor, s-a ajuns ca în patrimoniul Regiei să mai existe, în prezent, doar 6 săli funcţionale susţinute în parteneriate cu operatori economici privaţi”, a spus Raluca Turcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici