"Ramona", de Andrei Creţulescu, în competiţia festivalului Curtas do Vila do Conde din Portugalia

Scurtmetrajul "Ramona", de Andrei Creţulescu, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film Curtas do Vila do Conde din Portugalia, care se desfăşoară în perioada 4 - 12 iulie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

71 afișări
Imaginea articolului "Ramona", de Andrei Creţulescu, în competiţia festivalului Curtas do Vila do Conde din Portugalia

"Ramona", de Andrei Creţulescu, în competiţia festivalului Curtas do Vila do Conde din Portugalia

Scurtmetrajul a avut premiera mondială, anul acesta, în secţiunea Semaine de la Critique, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, unde a câştigat premiul Canal +. Premiera naţională a avut loc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca, unde a fost distins cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc.

Violent, stilizat şi fără dialoguri, "Ramona" îi are în distribuţie pe Rodica Lazăr, Dorian Boguţă, Andi Vasluianu, Şerban Pavlu şi Ana Ularu. Scenariul a fost scris de Andrei Creţulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, scenografia, de Mălina Ionescu, iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru şi Marius Leftărache.

Fost critic de film şi producător la HBO România, Andrei Creţulescu a înfiinţat compania de producţie Kinosseur în 2011. După ce a produs lungmetrajul "Killing Time" (2012), de Florin Piersic Jr., Andrei Creţulescu a scris şi regizat "Bad Penny" şi "Kowalski", acesta din urmă recompensat cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Zagreb 2014 şi cu premiul pentru regie şi de interpretare (Andi Vasluianu) la Festivalul de Film European de la Lille 2015.

"Ramona" este cel de-al treilea scurtmetraj al său, realizat în aceeaşi formulă ca primele două.

În prezent, Andrei Creţulescu este în postproducţie cu "Şapte luni mai târziu", primul scurtmetraj al său finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), şi în preproducţie cu primul lungmetraj, "Charlton Heston", pe care îl va filma în toamnă.

"Ramona" este un scurtmetraj 100% independent, produs de Andrei Creţulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) şi Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducători sunt Dan Chişu (DaKino) şi Eugen Kelemen (Digital Cube).

Festivalul Internaţional de Film Curtas do Vila do Conde este cel mai important eveniment de profil din Portugalia şi unul dintre cele mai prestigioase din Europa, iar anul acesta a ajuns la a 23-a ediţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici