Răsturnare de situaţie în cazul Roger Waters. Neagă că a anulat concertele în Polonia

Roger Waters, unul din fondatorii grupului Pink Floyd, neagă că a anulat două concerte în Polonia după reacţiile ostile la opiniile sale despre război.

439 afișări
Imaginea articolului Răsturnare de situaţie în cazul Roger Waters. Neagă că a anulat concertele în Polonia

Roger Waters de la Pink Floyd a negat că a anulat două concerte din Polonia din turneul său mondial din 2023, pe fondul reacţiilor de respingere a poziţiei sale faţă de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Waters a negat pe Facebook informaţiile din presa poloneză potrivit cărora echipa sa s-ar fi retras, dar l-a criticat pe consilierul Lukasz Wantuch, acuzându-l de "cenzurarea draconică” a muncii sale, scrie The Guardian.

"Lukasz Wantuch pare să nu ştie nimic despre munca mea, toată viaţa mea, cu anumite costuri personale, în slujba drepturilor omului", a spus Waters.

Parafrazând hit-ul "Another Brick in the Wall" al trupei Pink Floyd, el a mai scris: "Hei, Lukasz Wantuch! Lasă-i pe copii în pace!".

El a adăugat că a vrut doar să îndemne ţările implicate "să lucreze pentru o pace negociată, mai degrabă decât să escaladeze lucrurile spre un „final amar".

Consiliul municipal din Cracovia urmează să dezbată în această săptămână o moţiune care l-ar declara pe Waters "persona non grata", în timp ce consilierul Lukasz Wantuch a îndemnat locuitorii oraşului să îi boicoteze concertele.

La începutul acestei luni, Waters a scris o scrisoare deschisă în care spunea că Occidentul ar trebui să înceteze să mai furnizeze arme Ucrainei, acuzându-l pe preşedintele Volodimir Zelenski că permite "naţionalismul extrem" în Ucraina şi îndemnându-l să "pună capăt acestui război mortal".

Sâmbătă, Live Nation Polska a declarat că au fost anulate concertele programate pentru luna aprilie 2023 la Tauron Arena din Cracovia, dar nu a oferit mai multe detalii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici