Realitatea-Caţavencu reduce salariile angajaţilor cu până la 50%

Grupul Realitatea-Caţavencu va reduce salariile angajaţilor cu până la 50%, pentru reducerea costurilor trustului de presă, cei mai afectaţi fiind cei din middle şi top management, conform unui comunicat intern al companiei, citat de portalul  money.ro, care face parte din portofoliul grupului.

31 afișări
Imaginea articolului Realitatea-Caţavencu reduce salariile angajaţilor cu până la 50%

Realitatea-Caţavencu reduce salariile angajaţilor cu până la 50%

"Evoluţia pieţei în contextul crizei economice obligă grupul Realitatea-Caţavencu să reducă semnificativ costurile la nivelul tuturor produselor. Reducerea acestor costuri se va face în trepte: cele mai afectate vor fi salariile pentru top şi middle management, unde procentul de reducere ajunge până la 50%. Salariile mici nu vor fi afectate de această măsură. Căutăm în continuare soluţii de atenuare a efectelor crizei economice şi ne bazăm pe ajutorul fiecăruia dintre voi în acest sens", se arată în comunicatul intern.

Astfel, începând cu 1 iulie, grupul Realitatea-Caţavencu va aplica o grilă procentuală de reducere a costurilor, resursele umane reprezentând peste jumătate din cheltuiele totale ale companiei.

Conform reprezentanţilor grupului, măsura se doreşte a fi una temporară. Astfel, veniturile angajaţilor ar putea reveni la nivelul trimestrului II al anului în momentul în care condiţiile economice vor permite acest lucru.

Anunţul este făcut la o zi după lansarea money.ro, portal de business care a implicat o investiţie de 600.000 de euro.

Totodată, în ianuarie 2009, grupul Realitatea-Caţavencu a anunţat că va indexa cu 11% salariile angajaţiilor, ca o măsură de contracarare a devalorizării leului în contextul crizei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici