Regizorul Cristi Iftime participă la Festivalul de Film "Nowe Horyzonty" de la Wrocław

Regizorul Cristi Iftime va participa în calitate de cursant la atelierele "Studio Nowe Horyzonty" de la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Wrocław, Polonia, care se desfăşoară până la data de 2 august.

144 afișări
Imaginea articolului Regizorul Cristi Iftime participă la Festivalul de Film "Nowe Horyzonty" de la Wrocław

Regizorul Cristi Iftime participă la Festivalul de Film "Nowe Horyzonty" de la Wrocław

România va fi prezentă la atelierele "Studio Nowe Horyzonty" de duminică până miercuri, iar Institutul Cultural Român (ICR) de la Varşovia susţine participarea regizorului Cristi Iftime în această secţiune, precum şi pe cea a filmelor "Aferim!", de Radu Jude, "Muntele magic", de Anca Damian, şi "Comoara", de Corneliu Porumboiu, în secţiunea proiecţiilor în afara competiţiei, informează un comunicat remis MEDIAFAX de ICR.

Aceste ateliere sunt o iniţiativă dedicată tinerilor profesionişti din domeniul cinematografiei, dornici să acumuleze cunoştinţe pe tema funcţionării pieţei internaţionale a filmului - promovare, marketing, vânzări, pitching, networking şi organizare de festivaluri. Atelierele sunt susţinute de experţi în domeniu - regizori, producători, agenţi de vânzări, programatori de festivaluri. Un rol important şi activ în organizarea acestora îl are London Film Academy, coorganizator al evenimentului, alături de Creative Europe Desk Polska.

Printre "profesorii" străini din acest an se numără Gavin Humpfries, David Pope (London Film Academy), James Mullighan (Cork Film Festival), Raymond Phathanavirangoon (Hong Kong IFF), Guillaume de Seille (Arizona Films) şi Ewa Puszczyńska (producătoarea filmului polonez "Ida", răsplătit cu un Oscar anul acesta).

În urma reuşitelor prezentări susţinute anii trecuţi şi ca o recunoaştere a valorii cinematografiei româneşti, organizatorii au dorit ca şi în 2015 să aibă invitaţi din România, alegerea de acum fiind Cristi Iftime.

Cristi Iftime, în vârstă de 36 de ani, a absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai, în 2003, şi Facultatea de Film, UNATC, în 2011. A regizat mai multe scurtmetraje de ficţiune şi două documentare, precum "15 iulie", scurtmetraj produs de UNATC, în 2011, care a participat în secţiunea Berlinale Shorts din cadrul Berlinalei şi la o serie de alte festivaluri ca cele de la Gijon, Vila do Conde, Brest, Psarokokalo şi Brussels, "Tabăra din Răzoare", scurtmetraj produs de UNATC, în 2012, a participat în secţiunea Cinefondation la Festivalul de Film de la Cannes şi la mai multe alte festivaluri, precum cele de la Zinebi, Brest, Drama, Tel Aviv şi Vilnius.

Cristi Iftime a terminat recent un mediumetraj documentar, "Sfârşit de vară în Liga a cincea", se află în preproducţie cu lungmetrajul de debut, "Mariţa", produs de Ada Solomon (Hi Film Productions), caută finanţare pentru două scurtmetraje şi dezvoltă un alt scenariu de lungmetraj.

Anul acesta, România participă pentru a cincea oară consecutiv la Festivalul Internaţional de Film de la Wrocław.

Festivalul Internaţional de Film "Nowe Horyzonty" este cotat ca fiind cel mai bun eveniment cinematografic polonez cu participare internaţională, prezentând pelicule care depăşesc cadrul cinematografiei convenţionale. Având în paralel mai multe secţiuni - concurs, retrospective, proiecţii speciale -, completate de concerte şi proiecţii de film, evenimentul aduce în prim plan regizori care merg contra curentului şi modei, creatori cu stil propriu, inimitabil.

Echipa de selecţioneri a festivalului alege în program, din toate colţurile lumii, filme puternice, cu forţă de expresie şi forme deosebite, care trezesc pretutindeni reacţii extreme şi emoţii, care nasc polemici şi discuţii, admiraţie şi proteste. Organizatorii îl numesc un festival al vizionarilor cinematografiei, al artiştilor fără compromisuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici