Regizorul de operă Hero Lupescu a murit

Regizorul de operă Hero Lupescu a murit, joi, la ora 14.00, la Spitalul Universitar din Bucureşti, în urma unei congestii cerebrale, el urmând a fi înmormântat cu onoruri militare, duminică.

3 afișări

Potrivit biroului de presă al Operei Naţionale Bucureşti (ONB), trupul neînsufleţit al artistului va fi depus, duminică, între orele 10.00 şi 14.00, în foaierul ONB.

La ora 12.00 va avea loc o şedinţă de doliu, după care cortegiul funerar se va îndrepta către cimitirul Filantropia, unde va avea loc înmormântarea. Deoarece Hero Lupescu a fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de cavaler, va fi înmormântat cu onoruri militare.

Prodigios regizor artistic al Operei Naţionale, fiul cunoscutului cantor de la Sinagoga Mare, Avram Wolfsohn, Hero Lupescu a înregistrat cel mai recent succes la Opera din Bucureşti cu "Nabucco". A fost laureat al unor mari premii, printre care "Premiul criticii muzicale «Mihail Jora»". În 1989, regele Hassan al Marocului i-a conferit distincţia "Legiunea de Onoare". Regizarea spectacolului de deschidere a Olimpiadei din Spania i-a adus Premiul Olimpic "Colanul de Argint". A lucrat timp de 34 de ani la Opera Română, mai precis din 1954 pâna în 1988. A realizat 223 de spectacole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici