Regizorul Sydney Pollack a murit

Regizorul american Sydney Pollack, câştigător a două premii Oscar pentru filmul "Departe de Africa" (1985), celebru pentru rolurile din "Tootsie" şi "Michael Clayton", a murit luni, din cauza unui cancer, la vârsta de 73 de ani, potrivit purtătorului său de cuvânt.

70 afișări
Imaginea articolului Regizorul Sydney Pollack a murit

Regizorul Sydney Pollack a murit (Imagine: Mediafax Foto)

Sydney Pollack a murit în locuinţa sa din Pacific Palisades, Los Angeles.

Informaţiile despre boala sa au apărut pentru prima dată anul trecut, când s-a retras din poziţia de regizor al unui film produs de HBO. Purtătorul de cuvânt al regizorului, Leslee Dart, a spus că Pollack a fost diagnosticat cu un cancer în urmă cu 10 luni, însă medicii nu au reuşit să indice sursa primară a bolii.

Regizorul a lucrat în ultimii ani ca producător şi actor şi poate fi văzut în prezent pe marile ecrane în filmul "Mireasa e iubita mea!/ Made of Honor".

Pollack şi-a început cariera ca profesor de actorie, după care a devenit un important regizor de filme de televiziune. Şi-a calificat performanţele actoriceşti drept "o scuză pentru a-i spiona pe ceilalţi regizori".

Timpul petrecut de Pollack de ambele părţi ale camerei de filmat i-a fost foarte util.

Cel mai celebru film al său, "Departe de Africa", a primit 11 nominalizări la Oscar şi a câştigat şapte, inclusiv pentru cea mai bună peliculă şi cel mai bun regizor.

Pollack a mai fost nominalizat la Oscar pentru comedia "Tootsie" - în care a şi jucat un rol memorabil, cel al impresarului personajului interpretat de Dustin Hoffman - şi pentru drama "They Shoot Horses, Don't They?".

Unul dintre cele mai recente roluri ale lui Pollack a fost cel al unui medic din serialul de televiziune de succes "Clanul Soprano", produs de HBO. De asemenea, Pollack a jucat în serialul "Will & Grace", produs de NBC, dar şi în producţii precum "Joc de culise", de Robert Altman, "Tinereţe veşnică", de Robert Zemeckis, şi "Cu ochii larg închişi", de Stanley Kubrick.

Pollack şi Robert Redford au debutat împreună, ca actori, în filmul "War Hunt" (1962). Cei doi au colaborat la şapte filme, pentru care Pollack a lucrat ca regizor, printre acestea numărându-se "Cele trei zile ale condorului", "Cei mai frumoşi ani", cu Barbra Streisand, şi "Călăreţul electric", cu Jane Fonda.

În anii '80 şi '90, Pollack a lucrat şi ca producător la o serie de proiecte realizate de alţi regizori, precum "Presupus nevinovat", "Searching for Bobby Fischer", "Raţiune şi simţire" şi "Talentatul domn Ripley".

După o lungă pauză în cariera de regizor, Pollack s-a întors în 2005 cu thriller-ul "Traducătoarea", cu Nicole Kidman. În acelaşi an a regizat primul şi singurul lui documentar, "Sketches of Frank Gehry", despre celebrul arhitect.

Made of Honor


 Departe de Africa

Tootsie


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici