Reporterul New York Times acuzat de plagiat a demisionat

Un reporter New York Times acuzat că ar fi plagiat mai multe articole ale mai multor organizaţii media a demisionat marţi, potrivit unor surse apropiate conducerii New York Times.

166 afișări
Imaginea articolului Reporterul New York Times acuzat de plagiat a demisionat

Reporterul New York Times acuzat de plagiat a demisionat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zachery Kouwe, care a părăsit redacţia publicaţiei New York Post pentru a se angaja, în 2008, la New York Times, "a copiat pasaje întregi din materiale publicate de Wall Street Journal, Reuters şi din alte organizaţii", fără a cita sursele, potrivit unei note editoriale de pe un blog al celebrului ziar american.

Kouwe, care fusese deja supendat, a avut o întâlnire, marţi seara, cu reprezentanţi ai ziarului, ai The New York Times Company şi ai sindicatului Newspaper Guild of New York.

Potrivit surselor, la această întâlnire trebuiau discutate sancţiunile, dar Kouwe a demisionat.

Vinerea trecută, Robert Thomson, Managin Editor la Wall Street Journal, a trimis o scrisoare editorilor de la New York Times în care îi atenţiona asupra faptului că într-un articol al lui Kouwe apar mai multe pasaje identice cu unele dintr-un material publicat anterior pe site-ul Wall Street Journal. Editorii de la New York Times au investigat situaţia şi au găsit şi alte exemple.

"O cercetare mai atentă la New York Times a permis descoperirea altor asemănări între diferite pasaje din materialele lui Kouwe şi articole ale altor organizaţii media", au mai precizat reprezentanţi ai New York Times.

"Copierea de pasaje din articole din alte media, fără a specifica sursa - chiar dacă faptele evocate au fost verificate anterior - este o încălcare semnificativă a politicii editoriale a New York Times şi ale standardelor clasice ale jurnalismului", se mai arată în aceeaşi notă editorială.

În urmă cu şapte ani, un alt jurnalist de la New York Times, Jayson Blair, a demisionat, după ce a fost suspectat de plagiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici