Reţeaua de televiziune HBO va concedia peste 150 de angajaţi

HBO va concedia peste 150 de angajaţi în această săptămână, ca parte a strategiei de restructurare aplicată la nivelul întregului grupul de media american Time Warner, din care această reţea de televiziune face parte.

220 afișări
Imaginea articolului Reţeaua de televiziune HBO va concedia peste 150 de angajaţi

Reţeaua de televiziune HBO va concedia peste 150 de angajaţi

La câteva săptămâni după ce au fost făcute publice planurile privind desfiinţarea unor locuri de muncă la diviziile Warner Bros. şi Turner Broadcasting ale grupului american Time Warner, şi reţeaua de televiziune HBO este atinsă de această strategie de restructurare, potrivit unor surse citate de Variety.

Astfel, aproximativ 7% din cei 2.400 de angajaţi ai HBO vor fi afectaţi de această restructurare.

Contactat de Variety, un reprezentant al HBO a refuzat să comenteze acest subiect.

Însă, potrivit unui e-mail transmis de Richard Plepler, chief executive officer (CEO) al HBO, angajaţilor reţelei şi citat de Variety, această televiziune nu va scăpa neafectată de procesul de restructurare. În acest mesaj este dezvăluit faptul că aceste concedieri vor fi realizate înainte de începutul lunii noiembrie.

"Am revizuit bugetele pe 2015 şi planurile privind angajaţii având în minte reducerea costurilor şi redundanţa personalului acolo unde este posibil, astfel încât să ne putem păstra abilitatea de a investi în viitorul companiei", a scris Richard Plepler în e-mailul transmis angajaţilor HBO. "Această strategie va include din păcate şi eliminarea unor poziţii (din schema organizaţiei, n.r.), a mai spus Plepler.

Turner Broadcasting System, divizia de televiziuni a grupului de media american Time Warner, care include, printre altele, televiziunea de ştiri CNN, a anunţat, pe 6 octombrie, desfiinţarea a 1.475 de posturi, reprezentând 10% din efectivele sale, după cum a relatat la momentul respectiv AFP.

În CNN vor fi desfiinţate 300 de posturi, a anunţat într-un comunicat separat, postat la momentul respectiv pe site-ul său, televiziunea de ştiri. Reprezentanţii CNN au precizat că un plan de restructurări a fost anunţat în luna august pentru salariaţii cu vârste de peste 55 de ani, dar şi că 170 de persoane vor fi concediate.

Turner este una dintre cele două divizii de televiziuni ale Time Warner: în afară de CNN, grupul include o serie de posturi TV sportive şi de divertisment (seriale, filme, desene animate), precum TNT, TBS, TCM şi Cartoon Network.

Restructurările se vor face simţite "la toate nivelurile televiziunilor de ştiri, de divertisment, dedicate copiilor, adulţilor tineri, şi sportive", se arată în comunicatul companiei Turner.

În acelaşi comunicat se preciza că desfiinţarea posturilor face parte dintr-un program care vizează "stabilirea priorităţilor pentru investiţii" în producţia TV, exploatarea financiară a acesteia şi inovare.

În schimb, la momentul respectiv se spunea că televiziunea HBO, celebră pentru seriale precum "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", aparţine unei divizii separate şi nu va fi afectată de aceste restructurări.

Turner mai spunea atunci că, în paralel, doreşte să creeze 150 de posturi noi "în domeniile investiţiilor şi dezvoltării", însă nu a oferit alte detalii.

În cel de-al doilea trimestru al anului, Turner a înregistrat o creştere cu 14% a profiturilor, la 929 de milioane de dolari, pentru o cifră de afaceri de 2,8 miliarde de dolari (+5%), potrivit rezultatelor publicate de Time Warner.

HBO a înregistrat o creştere a profiturilor de 19%, la 548 de milioane de dolari, şi de 17% a veniturilor, la 1,4 miliarde de dolari.

Turner Broadcasting System deţine operaţiuni şi pe piaţa românească a audiovizualului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici