Ringier România închide gratuitul Compact

Ringier România închide gratuitul Compact, ultima apariţie fiind cea din 26 februarie, şi înfiinţează Divizia de Ziare, care va reuni cele două divizii de ziare ale companiei, sub conducerea lui Claudiu Şerban, directorul general adjunct al Ringier.

72 afișări
Imaginea articolului Ringier România închide gratuitul Compact

Ringier România închide gratuitul Compact

Conform Ringier, decizia de a închide gratuitul Compact are ca impact direct desfiinţarea a 22 de locuri de muncă.

"În urma analizei indicatorilor cheie de performanţă ai ziarului Compact, la aproape trei ani de la lansarea pe piaţa românească, managementul Ringier România a decis închiderea titlului care nu a reuşit să atingă parametrii stabiliţi în planul de afaceri iniţial. Această decizie a fost luată în urma efectuării unor analize atente asupra previziunilor de evoluţie a titlului, care arată că, pe termen mediu, Compact nu poate recupera decalajul, mai ales în condiţiile de piaţă actuale (producţie, publicitate, distribuţie). Decizia este în linie cu strategia Ringier de a menţine o afacere sănătoasă şi de a-şi concentra investiţiile în arii care au potenţialul unei evoluţii promiţătoare pe termen mediu şi lung", menţionează Ringier România.

De asemenea, reprezentanţii Ringier precizează că au decis să le acorde angajaţilor afectaţi de această decizie, în plus faţă de veniturile pentru luna martie, un pachet de asistenţă care include o componentă financiară, precum şi de servicii, urmând să îi asiste pe aceştia în căutarea unui nou loc de muncă.

În acest sens, compania a semnat un parteneriat cu firma de consultanţă în resurse umane HART.

Totodată, Divizia Boulevard & Free Newspapers şi Divizia Economic & Reference sunt reunite în Divizia de Ziare, care va conţine brandurile Capital, Evenimentul zilei şi Libertatea, noua divizie fiind condusă de Claudiu Şerban, director general adjunct al Ringier România.

Lucian Romaşcanu, care a condus până în prezent Divizia Boulevard & Free, a preluat funcţia de director de vânzări al noii Divizii de Ziare.

Pe de altă parte, Ciprian Rus, redactorul-şef adjunct al Compact, va ocupa funcţia de redactor-şef adjunct Capital.

Gratuitul Compact a fost lansat pe 2 mai 2006, în format de 16 pagini, fiind distribuit zilnic în mijloacele de transport în comun şi în staţiile de metrou, într-un tiraj de circa 160.000 de exemplare. Redacţia Compact număra 22 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici