Roboţii cuceresc Capitala, între 27 mai şi 17 iunie, în filialele Bibliotecii Metropolitane

Turneul Roboţilor, un proiect de educaţie nonformală, cu multe surprize şi provocări pentru tinerii pasionaţi de robotică, care se va desfăşura în Capitală între 27 mai şi 17 iunie, le va oferi posibilitatea participanţilor să observe diverse tipuri de roboţi, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

381 afișări
Imaginea articolului Roboţii cuceresc Capitala, între 27 mai şi 17 iunie, în filialele Bibliotecii Metropolitane

Roboţii cuceresc Capitala, între 27 mai şi 17 iunie, în filialele Bibliotecii Metropolitane (Imagine: Shutterstock)

Turneul Roboţilor va consta într-o serie de evenimente desfăşurate pe parcursul unei întregi luni în filialele Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti. Astfel, pasionaţii de robotică sunt aşteptaţi marţi, la Biblioteca Liviu Rebreanu, de la ora 14.00, pe 3 iunie, la Biblioteca I. L. Caragiale, de la ora 14.00, pe 10 iunie, la Biblioteca Ioan Slavici, de la ora 14.00, iar pe 17 iunie, la filiala Lucian Blaga, de la ora 14.00.

Printre invitaţii care vor susţine prezentări se vor număra doi reprezentanţi ai Clubului de robotică "RObotiqueFF" al Facultăţii de Inginerie în Limbi Străine din Politehnica Bucureşti, precum şi Iulian Lazăr, câştigătorul concursului Tech School de pe platforma www.smartnation.ro, la categoria 15 - 19 ani. În cadrul evenimentului, Iulian Lazar va vorbi despre Robotul subacvatic ROV1.0, care se poate scufunda la o adâncime mult mai mare decât cea la care un om rezistă sub apă.

Participanţii vor avea ocazia să observe diverse tipuri de roboţi, să afle detalii despre construirea lor şi chiar să îi manevreze, la indicaţiile studenţilor specialişti.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este reţeaua de biblioteci publice care serveşte interesele de lectură şi informare ale bucureştenilor. Misiunea ei este de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susţine activ informarea, cercetarea, educaţia şi recreerea locuitorilor din Bucureşti şi din judeţul Ilfov, şi care contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii bucureştenilor prin oferta ei inovatoare şi programul integrat de servicii cu caracter public.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Metropolitană şi UPC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici