Romanul "Amorţire", de Florin Lăzărescu, va apărea la o editură din China

Romanul "Amorţire", scris de Florin Lăzărescu şi publicat la editura Polirom în 2013, va apărea la una dintre cele mai importante edituri din China, în luna decembrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

169 afișări
Imaginea articolului Romanul "Amorţire", de Florin Lăzărescu, va apărea la o editură din China

Romanul "Amorţire", de Florin Lăzărescu, va apărea la o editură din China

Drepturile de autor pentru "Amorţire", cel mai recent roman semnat de Florin Lăzărescu, au fost cumpărate de una dintre cele mai importante edituri din China, People's Literature Publishing House Co., Ltd. (Beijing), specializată în publicarea de cărţi de literatură (clasică, contemporană, autohtonă, străină etc.). Editura a fost înfiinţată în anul 1951 şi numără în prezent peste 10.000 de titluri publicate, dintre care 700 în ultimii ani. De asemeena, este pentru prima dată când această editură publică un autor român.

Ediţia chineză a romanului va apărea în decembrie, în colecţia "21st Century Best Foreign Novel of the Year Award", alături de titluri semnate de autori importanţi din întreaga lume, precum Kenzaburō Ōe (Japonia, premiul Nobel pentru literatură 1994, tradus şi în limba română la Polirom), J.M.G. Le Clézio (Franţa, premiul Nobel pentru literatură 2008, tradus şi în limba română la Polirom), Julian Barnes (Marea Britanie), Mihail Şîşkin (Rusia), Jeanette Winterson (Marea Britanie), Jan Koneffke (Germania), Annie Proulx (Statele Unite ale Americii), Tomas Eloy Mártinéz (Argentina) etc.

Un roman despre frica de moarte, despre visuri şi iluzii, despre memorie şi uitare, "Amorţire" urmăreşte destinul a două personaje din România contemporană. Volumul a apărut în colecţia "Fiction Ltd." a editurii Polirom, dar şi în ediţie digitală, şi s-a aflat în topul celor mai bine vândute cărţi ale editurii la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013.

De curând, editura austriacă Wieser a publicat ediţia a II-a a romanului "Trimisul nostru special", al aceluiaşi autor, traducere în limba germană de Aranca Munteanu. "Trimisul nostru special" a apărut la Polirom în două ediţii (2005, 2014) şi mai este tradus în franceză, spaniolă, italiană, slovenă, maghiară şi croată.

Florin Lăzărescu, născut în 1974, este prozator şi scenarist ieşean. Absolvent al Facultăţii de Litere la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi (1998), Florin Lăzărescu a mai publicat la Polirom romanul "Ce se ştie despre ursul panda" (2003) şi volumul de povestiri "Lampa cu căciulă" (2009). De asemenea, este coautor, împreună cu Lucian Dan Teodorovici şi Dan Lungu, al volumului de povestiri "Pas question de Dracula..." (Editions Non Lieu, Paris, 2007).

Totodată, este (co)scenarist pentru "Lampa cu căciulă" (2006, regia Radu Jude, câştigător la numeroase festivaluri internaţionale de film pentru cel mai bun scurtmetraj, printre care Sundance, Statele Unite ale Americii), "O umbră de nor..." (regia Radu Jude, în premieră la Cannes, 2013), "Aferim!" (în producţie, regia Radu Jude), precum şi pentru serialul TV "Animat Planet Show".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici