Romanul "Dimineaţă pierdută", de Gabriela Adameşteanu, va fi lansat la Lisabona

Ediţia în limba portugheză a romanului "Dimineaţă pierdută", de Gabriela Adameşteanu, va fi lansată la Lisabona, la Librăria Leya na Barat, pe 3 iulie, informează editura Polirom.

413 afișări
Imaginea articolului Romanul "Dimineaţă pierdută", de Gabriela Adameşteanu, va fi lansat la Lisabona

Gabriela Adameşteanu (Imagine: Radu Tuta/Mediafax Foto)

Romanul "Una manha perdida" a apărut de curând la Editura Dom Quixote, în traducerea lui Corneliu Popa.

Alături de autoare, la evenimentul ce va debuta la ora 18.30 va participa şi scriitoarea portugheză Lidia Jorge. Evenimentul este organizat de Editura Dom Quixote, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Lisabona.

Romanul "Dimineaţă pierdută" (trei ediţii la Polirom, 2004, 2008, 2011) a apărut la editura Cartea Românească în 1984 şi a primit premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România. A fost nominalizat la premiul Uniunii Latine în 2006. A fost dramatizat şi pus în scenă de regizoarea Cătălina Buzoianu la Teatrul Bulandra din Bucureşti, în 1986, într-un spectacol devenit clasic, cu Tamara Buciuceanu, Gina Patrichi, Victor Rebengiuc, Rodica Tapalagă, Irina Petrescu, Marcel Iureş.

Cartea a mai fost tradusă şi publicată în Franţa (Gallimard, 2005), SUA (Northwestern University Press, 2011), Spania (Random House Mondadori, 2009), Italia (Aisara, 2012), Turcia (Yapi Kredi Kultur Sanat, 2011), Ungaria (Europa, 2010), Polonia (Wydawnictwo W.A.B., 2012), Bulgaria (Balkani, 2007), Israel (Nimrod Books, 2007), Estonia (Eesti Ramaat, 1992).

Gabriela Adameşteanu este unul dintre cei mai importanţi prozatori postbelici. A mai publicat la Editura Polirom: "Întâlnirea" (2003, 2007), "Drumul egal al fiecărei zile" (2008), "Provizorat" (2010, 2011). În 2008, Polirom a inclus cărţile Gabrielei Adameşteanu în colecţia sa de "Opere": "Opere I. Dimineaţa pierdută", "Opere II. Gara de Est. Întâlnirea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici