Roy Neuberger, om de afaceri şi patron al artelor, a murit la 107 ani

Roy Neuberger, om de afaceri, unul dintre cei mai mari colecţionari de artă modernă, patron al artelor, a murit vineri, la vârsta de 107 ani, în locuinţa sa din Manhattan (New York), informează bbc.co.uk.

25 afișări

Omul de afaceri a cumpărat de-a lungul vieţii sute de picturi semnate de artişti precum Willem de Kooning, Jackson Pollock, Edward Hopper şi Georgia O'Keeffe. O parte dintre acestea sunt expuse la Neuberger Museum of Art din New York, dar multe sunt donate altor muzee.

Un număr de 70 de instituţii din 24 de state, inclusiv Museum of Modern Art şi Metropolitan Museum of Art din New York, găzduiesc lucrări cumpărate de Neuberger.

În 2007, fostul preşedinte american George W. Bush i-a oferit National Medal of Arts, una dintre cele mai înalte distincţii decernate de Guvernul american.

Orfan de la vârsta de 12 ani, Neuberger a moştenit o mică avere de la tatăl său. A anticipat marea prăbuşire a Bursei americane din 1929 şi a supravieţuit acestuia cu pierderi rezonabile.

Neuberger a început să cumpere obiecte de artă în anii 1930 şi se pare că nu a vândut niciodată lucrări ale artiştilor în viaţă.

În 1974, Neuberger Museum of Art a fost inaugurat la New York, găzduind iniţial 108 dintre lucrările achiziţionate de Neuberger.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici