Salonul de Carte Bookfest se desfăşoară între 25 şi 29 mai, în Capitală

Salonul de Carte Bookfest va avea loc între 25 şi 29 mai, la complexul Romexpo din Capitală, informează organizatorii, Asociaţia Editorilor din România (AER).

118 afișări
Imaginea articolului Salonul de Carte Bookfest se desfăşoară între 25 şi 29 mai, în Capitală

Salonul de Carte Bookfest se desfăşoară între 25 şi 29 mai, în Capitală (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Cea de-a şasea ediţie Bookfest va avea loc în pavilioanele 14, 15, 16, 17 şi 18 (C1, C2, C4, C5 şi C6).

Bookfest este un proiect iniţiat, în anul 2006, de către AER, cu scopul de a pune la dispoziţia editorilor un cadru de expunere adecvat şi de a răspunde, în acelaşi timp, nevoii de informare a publicului iubitor de carte. Astfel, timp de cinci zile, într-o "casă a cărţii", se regăsesc scriitori, editori, personalităţi ale culturii româneşti şi internaţionale, jurnalişti şi cititori.

Onorându-şi promisiunea de a crea o tradiţie prin invitarea unei ţări, după găzduirea, în 2010, a Spaniei, ediţia din 2011 se va bucura de prezenţa Ungariei, de care România este legată prin tradiţii de dialog cultural.

Pe 1 ianuarie anul acesta, Ungaria a preluat pentru şase luni preşedinţia Uniunii Europene.

Asociaţia Editorilor din România a fost fondată în 1991 şi este o asociaţie profesională a editorilor de carte din România, care reuneşte editori din toate domeniile de interes cultural. Scopul Asociaţiei Editorilor din România îl constituie reprezentarea şi apărarea intereselor editorilor de carte din România în faţa instituţiilor legislative, a puterilor publice, a organizaţiilor şi a asociaţiilor non-guvernamentale, a marelui public şi promovarea valorilor reale ale culturii şi spiritualităţii româneşti prin participarea activă la redimensionarea raporturilor dintre actul de cultură şi publicul căruia acesta îi este adresat. Printre editurile membre AER se numără Humanitas, Polirom, Curtea Veche.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici