Sâmbătă se deschid porţile "Nopţii albe a muzeelor"

Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) şi Biblioteca Centrală Metropolitană din Bucureşti îşi vor deschide sâmbătă noaptea porţile, în mod gratuit pentru public, în cadrul Nopţii Albe a Muzeelor.

4 afișări
Imaginea articolului Sâmbătă se deschid porţile "Nopţii albe a muzeelor"

Sâmbătă se deschid porţile "Nopţii albe a muzeelor"

Astfel, Muzeul Literaturii şi sediul Central Mihail Sadoveanu al Bibliotecii Metropolitane îşi vor prelungi programul în noaptea de sâmbătă spre duminică, permiţând accesul vizitatorilor în mod gratuit în instituţii.

Potrivit MNLR, publicul va putea vedea, în cadrul "Nopţii albe a Muzeelor", expoziţia multimedia "Euroliteratur" şi expozitia aniversară "Între pământ şi mare - aniversare Joseph Conrad. 150 de ani de la naştere".

În acelaşi timp, Biblioteca Metropolitană anunţă că toţi cei interesaţi vor avea acces gratuit la toate serviciile instituţiei.

Manifestarea "Noaptea Albă a Muzeelor" a fost iniţiată în 2005 la propunerea lui Renaud Donnedieu de Vabres, ministrul Culturii şi Comunicării din Franţa, cu scopul de a atrage spre muzee un public cât mai numeros. Astfel, "Noaptea muzeelor" s-a alăturat altui eveniment organizat din 1999 - "Primăvara muzeelor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici