Săptămâna culturală românească, în Macedonia

Prima ediţie a Săptămânii culturale româneşti în Macedonia se va desfăşura la Skopje şi Bitola, între 12 şi 19 noiembrie, informează MRT.com.mk

1 afișare
Imaginea articolului Săptămâna culturală românească, în Macedonia

Săptămâna culturală românească, în Macedonia

Programul evenimentului, organizat de Ambasada României în Macedonia şi Ministerul Culturii, cuprinde reprezentaţii de teatru, filme, concerte, dezbateri şi expoziţii.

"Cultura este cel mai bun ambasador al unei ţări, acesta este motivul pentru care am decis să aducem cele două ţări mai aproape prin cultură. Macedonenii şi români împart o serie de caracteristici comune în privinţa tradiţiei, culturii, obiceiurilor şi cred că, în felul acesta, vom putea să stabilim punţi culturale între noi", a spus Adrian Ştefan Constantinescu, ambasadorul României în Macedonia, în cadrul unei conferinţe de presă.

Zilele dedicate filmului românesc vor debuta, luni, cu proiecţia filmului “Furia”, în regia lui Radu Muntean, urmat de vernisajul unei expoziţii cu postere despre cinematografia românească, la Film Library’s Gallery.

În cadrul Săptămânii culturale româneşti vor fi proiectate zece filme româneşti, dar şi spectacolul "Visul", de Dan Puric.

Teatrul Naţional din Bucureşti va susţine, luni, la Teatrul Bitola, spectacolul "O noapte furtunoasă" de I. L Caragiale. Corul Preludiu va susţine, joi, un recital cu piese religioase la Biserica "St. Kliment Ohridski", din Skopje, în timp ce dezbaterea "Is There a Recipe to Make a Good Balkan Film", se va desfăşura pe 17 noiembrie, la Macedonian Film Library.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici