Saviana Stănescu, elogiată de The New York Times

Piesa dramaturgului Saviana Stănescu, "Aliens with Extraordinary Skills", care spune povestea a doi clovni ce imigrează în "The Big Apple", a fost elogiată în ediţia de vineri a cotidianului The New York Times, informează Institutul Cultural Român din New York.

28 afișări
Imaginea articolului Saviana Stănescu, elogiată de The New York Times

Imagine din spectacolul "Aliens with Extraordinary Skills"

"Dacă eşti un newyorkez adevărat (ceva ce poate fi măsurat în pasiunea pe care o ai faţă de oraş la fel de mult ca şi în perioada de timp pe care ai petrecut-o în metropolă), un spectacol despre oraş care începe cu animale din baloane ce conversează cu voci subţiri ar putea să nu fie pe gustul tău", începe cronica din The New York Times.

Spectacolul Savianei Stănescu este calificat drept "o demonstraţie de teatru încântătoare, o odă adusă New York-ului în care se întâmplă să fie incluse şi animale din baloane" .

Piesa vorbeşte despre doi băieţi care întâlnesc două fete. Cei patru sunt o fată şi un băiat din Republica Moldova, o actriţă aspirantă din Republica Dominicană şi un muzician american care încearcă să se regăsească.

În piesă mai intervin doi agenţi de la biroul de imigrări care, suspectând un mariaj realizat exclusiv pentru a obţine cartea verde, îi pun tinerei mirese întrebări de genul: "Deci...care este mărimea la sutien a mamei soţului tău?".

Spectacolul este regizat în mod "strălucit" de Tea Alagic, în timp ce distribuţia cuprinde nume precum Natalia Payne, Seth Fisher, Jessica Pimentel şi Kevin Isola.

Potrivit publicaţiei americane, dialogul realizat de Saviana Stănescu "este de o mare acurateţe".

Personajul lui Seth Fisher, bărbatul din Republica Moldova, seamănă foarte mult cu Borat, eroul creat de Sascha Baron Cohen.

"Borat" şi iubita sa, Nadia, încearcă să îşi perfecţioneze engleza.

Spectacolul Savianei Stănescu "prezintă lumea taximetriştilor albanezi, clubul Hot Pink Pussycat şi reţeaua de socializare craigslist. Dar cea mai importantă parte a piesei este relaţia Nadiei cu New York-ul".

Aceasta vrea să meargă în restaurantele pe care le-a văzut în serialul "Sex and the City" şi încearcă să inventeze noi numere pentru zilele de naştere ale copiilor, pentru că "micuţii sunt inteligenţi în New York".

"Borat" are, însă, o altă părere despre New York: "Oamenii lucrează 14-16 ore aici (...) seamănă puţin cu zombie".

"Aliens with Extraordinary Skills" a avut premiera pe 22 septembrie, la Julia Miles Theater din New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici