Scala din Milano deschide stagiunea cu "Don Carlos" de Verdi

Teatrul Scala din Milano va deschide stagiunea 2008/ 2009 pe 7 decembrie, cu "Don Carlos" de Giuseppe Verdi, sub bagheta italianului Daniele Gatti, şi va relua în cursul anului spectacolele prezentate în deschiderea celor trei stagiuni precedente.

546 afișări
Imaginea articolului Scala din Milano deschide stagiunea cu "Don Carlos" de Verdi

Scala din Milano deschide stagiunea cu "Don Carlos" de Verdi (Imagine: www.arounder.eu)

"Sezonul 2007/ 2008 a încheiat o primă fază de trei ani a unui proiect artistic ce se va întinde pe mai mulţi ani şi care are ca scop redefinirea identităţii viitorului teatrului Scala", a indicat Stéphane Lissner, director al instituţiei din aprilie 2005.

"Programul 2008/ 2009 se anunţă ca o punte între prima fază şi dezvoltarea completă a proiectului artistic până în 2013", a adăugat acesta.

Pentru seara de deschidere, "«Don Carlos» revine la Scala sub bagheta unui italian care a emoţionat publicul şi criticii cu «Lohengrin», «Wozzeck» şi cu concerte ocazionale susţinute de orchestra filarmonică", a subliniat Lissner.

Gatti va reveni la Scala în cursul următorilor trei ani pentru a dirija "Lulu" de Alban Berg, în 2010, "Tosca" de Puccini, în 2011, şi o nouă punere în scenă a "Boemei", în 2012, a precizat directorul.

În cursul următorului sezon, opera milaneză a decis să prezinte spectacolele din deschiderea celor trei stagiuni precedente: "Idomeneu" de Mozart, dirijată de Daniele Harding, "Aida" şi "Tristan şi Isolda" de Wagner, ambele dirijate de Daniel Barenboim. "Aida" a mai fost dirijată de Riccardo Chailly în deschiderea stagiunii 2006/ 2007.

În cursul noii stagiuni vor fi prezentate patru alte noi producţii, printre care se numără "Le convenienze e inconvenienze teatrali" de Gaetano Donizetti şi două noi spectacole de balet, "Coppélia" şi "Pink Floyd Ballet" de Roland Petit.

Lissner a mai indicat că speră să rămână în fruntea teatrului Scala până la Expoziţia Universală din 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici