Scandal în CNA: Valentin Jucan, acuzat că "s-a căţărat" pe tragedia din Colectiv pentru imagine

Doi membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Monica Gubernat şi Radu Herjeu, i-au reproşat lui Valentin Jucan, alt membru CNA, că "s-a căţărat" pe tragedia din Colectiv pentru propria imagine, Jucan respingând acuzaţiile şi spunându-le celor doi că ar trebui să le fie ruşine.

2498 afișări
Imaginea articolului Scandal în CNA: Valentin Jucan, acuzat că "s-a căţărat" pe tragedia din Colectiv pentru imagine

Scandal în CNA: Valentin Jucan, acuzat că "s-a căţărat" pe tragedia din Colectiv pentru imagine

Şedinţa de marţi a CNA a devenit foarte agitată, după ce Valentin Jucan a dat drumul unei înregistrări audio cu "vocea străzii", spunând că va bloca toate şedinţele Consiliului până când Laura Georgescu va fi înlăturată de la conducerea CNA.

Decizia unilaterală de a bloca şedinţa CNA i-a revoltat pe ceilalţi membri ai Consiliului prezenţi la şedinţa de marţi - la care nu participă Laura Georgescu -, respectiv Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Lorand Turos, Monica Gubernat (preşedinte de şedinţă), Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea. Aceştia au spus că CNA trebuie să aibă o poziţie comună, iar Radu Călin Cristea a şi părăsit şedinţa Consiliului.

Scandalul a culminat cu o serie de replici tăioase pe care unii membri ai CNA şi le-au aruncat unii altora, în momentul în care Consiliul a discutat despre o propunere pe care majoritatea membrilor CNA să o transmită Comisiilor de Cultură ale Parlamentului, privind eventuala înlăturare de la conducerea instituţiei a Laurei Georgescu.

Însă unii membri ai CNA - Monica Gubernat şi Radu Herjeu - au spus că ar trebui să fie supusă atenţiei Comisiilor de Cultură ale Parlamentului situaţia în care se află Consiliul şi circul creat marţi de Valentin Jucan.

"Dacă, în acest moment, numim problema Laura Georgescu, voi cere şi eu demisia domnului Valentin Jucan (...) Consider că activitatea CNA nu poate continua, dacă domnul Jucan va avea acest gen de comportament", a spus Monica Gubernat.

Monica Gubernat a spus că, din punctul său de vedere, Valentin Jucan nu îşi îndeplineşte mandatul. "În acest moment, nu văd nicio diferenţă între Laura Georgescu şi Valentin Jucan", a spus Gubernat.

De asemenea, Monica Gubernat a făcut referire la o serie de poziţii publice luate de Valentin Jucan referitor la incendiul din clubul Colectiv, precizând că acesta a făcut respectivele afirmaţii fără a avea mandatul CNA şi a profitat de această tragedie pentru a-şi face imagine. "Valentin Jucan se caţără pe nemulţumirile angajaţilor. Se caţără pe tragedia de la Colectiv pentru a-şi face imagine. Eu nu accept aşa ceva", a spus Gubernat.

În acel moment, Valentin Jucan a reacţionat pe un ton ridicat, spunând: "Să vă fie ruşine, doamnă Gubernat". Valentin Jucan s-a arătat, totodată, revoltat de comparaţia cu Laura Georgescu.

La rândul său, membrul CNA Gabriel Tufeanu i-a spus lui Valentin Jucan că este mai rău decât spune acesta din urmă că este Laura Georgescu.

"Îmi doresc la nebunie să ajungem la Parlament şi să răspundeţi cu mandatul", i-a răspuns Valentin Jucan.

Totodată, membrul CNA Radu Herjeu a spus că nu vrea să fie asociat cu circul făcut în şedinţa de marţi de Valentin Jucan, care nu are nicio legătură cu Laura Georgescu. Şi Radu Herjeu a spus că Valentin Jucan a profitat de tragedia din Colectiv pentru a-şi face imagine.

"Circul de astăzi nu l-a făcut Laura Georgescu. Eu vreau să mă duc la Parlament să găsim o soluţie la situaţia din CNA (..). Domnul Jucan a profitat de moartea copiilor alora (din Colectiv, n.r.) ca să facă circ (...)", a spus Herjeu.

În schimb, Valentin Jucan i-a cerut lui Radu Herjeu să nu mai dea lecţii şi să lase aluziile referitoare la tragedia din Colectiv. Totodată, Jucan i-a reproşat lui Herjeu că vrea să fie viitorul preşedinte al CNA.

"Ambiţiile de preşedinte CNA lăsaţi-le (...) Lăsaţi copiii şi aluziile, nu vă este ruşine? (...) Dacă vreţi să candidaţi la funcţia de preşedinte CNA, spuneţi-o (...). Nu daţi lecţii CNA. Habar n-aveţi ce se întâmplă în acest CNA", i-a spus Jucan lui Herjeu.

La rândul său, Radu Herjeu i-a spus lui Valentin Jucan că, dacă acesta din urmă ar avea un nivel minim de inteligenţă, şi-ar da seama că Herjeu nu poate în acelaşi timp să fie şi preşedinte al CNA şi să o susţină pe Laura Georgescu în continuare în această funcţie.

"Oricât vi s-ar părea dumneavoastră, nu sunteţi o stea, domnule Jucan", i-a mai spus Radu Herjeu lui Valentin Jucan.

Radu Herjeu şi-a susţinut în continuare punctul de vedere, potrivit căruia membrii CNA trebuie să prezinte Comisiilor de Cultură din Senat şi Camera Deputaţilor problemele cu care se confruntă în prezent Consiliul, fără a se referi direct la Laura Georgescu.

În cele din urmă, majoritatea membrilor CNA (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Monica Gubernat, Răsvan Popescu şi Dorina Rusu) au votat să trimită Comisiilor de Cultură din Parlament o solicitare "pentru stabilirea unei întâlniri şi identificarea de soluţii comune pentru rezolvarea problemelor din CNA, care sunt cauzate de faptul că Laura Georgescu se află la conducerea instituţiei".

Pe de altă parte, vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu, a declarat pentru MEDIAFAX că este solidar cu angajaţii Consiliului. "Sunt solidar cu colegii noştri din aparatul tehnic. Cred că au dreptate să protesteze. Cred că s-au adunat o mulţime de probleme şi cred că doamna Laura Georgescu ar trebui să înţeleagă că nu poţi să conduci nişte oameni când nu mai ai respectul şi sprijinul lor. De aceea am semnat şi eu pentru demiterea doamnei Georgescu şi cred că Parlamentul are prerogativele necesare pentru a lua în discuţie acest caz şi a ajunge şi la o finalitate", a spus Popescu.

Răsvan Popescu nu a fost însă de acord cu modul de acţiune al lui Valentin Jucan, precizând, la fel ca şi Dorina Rusu, că şedinţele Consiliului trebuie să se desfăşoare în continuare şi să nu se transforme într-un haos.

Pe de altă parte, până în momentul difuzării acestei ştiri, Laura Georgescu nu a făcut precizări referitoare la scandalul din şedinţa CNA. Ea a fost chemată, marţi, la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor pentru a fi audiată referitor la modul în care CNA a abordat, în relaţia sa cu televiziunile, chestiunea incendiului din clubul Colectiv.

În schimb, pe ordinea de zi a şedinţei CNA de marţi se afla şi un punct referitor la modul în care televiziunile au difuzat informaţiile despre incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv din Bucureşti. Din cauza blocării şedinţei, membrii CNA nu au putut să analizeze acest subiect. Ulterior, aceştia au decis să discute acest subiect în şedinţa de joi a CNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici