Scandal pe Internet: Bing copiază rezultatele Google?

Google a lansat la începutul acestei luni un atac direct la adresa Microsoft, pe piaţa motoarelor de căutare. Acuzele se referă la faptul că rezultatele din motorul de căutare Bing (dezvoltat de Microsoft) sunt copiate după cele din Google, prin folosirea unor instrumente ce monitorizează căutările utilizatorilor Google şi le adaptează apoi pentru Bing, potrivit www.go4it.ro.

46 afișări
Imaginea articolului Scandal pe Internet: Bing copiază rezultatele Google?

Scandal pe Internet: Bing copiază rezultatele Google? (Imagine: Mediafax Foto)

Este cunoscut faptul că Bing nu are încă un algoritm de căutare foarte bine pus la punct, iar primele rezultate din pagină ne lasă reci în numeroase cazuri. Cu alte cuvinte, nu sunt atât de relevante precum ne-am dori (personal, am probat Bing şi nu am fost mulţumit de rezultate). Dacă folosiţi Bing şi aţi sesizat o schimbare bruscă în bine, iată o ipoteză Google care ar putea explica ceea ce s-a întâmplat.

Google spune că Microsoft, în loc să îmbunătăţească algoritmii (lucru care nu se face peste noapte), trişează şi fură practic paginile de rezultate Google, afişându-le apoi în Bing. Sigur, nu sunt afişate toate paginile identic, ci doar rezultatele din top - cele care contează până la urmă.

Citeşte mai multe despre atacul direct la adresa Microsoft, lansat de Google pe www.go4it.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici