Scriitori şi editori se transformă într-o bibliotecă "vie", joi, de Ziua Internaţională a Cărţii

Scriitori, editori, ilustratori, critici literari şi librari se transformă într-o bibliotecă "vie" joi, de Ziua Internaţională a Cărţii, de la ora 17.00, la Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB).

186 afișări
Imaginea articolului Scriitori şi editori se transformă într-o bibliotecă "vie", joi, de Ziua Internaţională a Cărţii

Scriitori şi editori se transformă într-o bibliotecă "vie", joi, de Ziua Internaţională a Cărţii

Pentru a aduce publicului un crâmpei din viaţa şi trăirile celor care, împreună, transformă gândurile în realitate prin cărţi, Biblioteca Metropolitană Bucureşti a ales să organizeze o "Bibliotecă Vie", unde "Cărţile Vii" sunt profesionişti din industria cărţii, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, de Ziua Internaţională a Cărţii, persoanele interesate vor putea "citi" prozatori, poeţi, editori, critici literari, scenarişti, PR-işti de carte, librari şi ilustratori.

Metoda ţine de educaţia non-formală, iar "Biblioteca Vie" funcţionează exact ca o bibliotecă reală, însă, în locul cărţilor, se împrumută oameni care îşi spun povestea. Pe scurt, "Cărţile Vii", în cazul de faţă scriitori, editori, ilustratori, critici literari, librari, sunt "împrumutate" pentru sesiuni de 30 de minute de participanţii la eveniment.

"Volumele vii" care aşteaptă publicul la "Biblioteca vie" de la BMB sunt scenarista Corina Sabău, librarul Bogdan Baciu, ilustratoarea Cristiana Radu, criticul literar Luminiţa Corneanu, editoarea Silvia Colfescu, managerul cultural Oana Boca Stănescu, ilustratoarea Irina Dobrescu, poeta Svetlana Cârstean şi prozatoarea Veronica D. Niculescu.

Biblioteca vii@BMB se desfăşoară joi, la sediul central al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti din strada Tache lonescu, de la ora 17.00 la 20.00.

Catalogul Bibliotecii Vii@BMB se poate consulta la aici.

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor este iniţiată şi sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, pe 23 aprilie. În această zi s-a născut şi a murit William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strâns legată de nume celebre ale literaturii mondiale: Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d'Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness,Vladimir Nabokov şi Maurice Druon. Ideea a prins foarte repede, mai ales în Spania, unde obiceiul de a oferi o floare pentru fiecare carte vândută de Sf. Gheorghe (23 aprilie) a ajutat la promovarea evenimentului.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, 23 aprilie a fost declarată Ziua Bibliotecarului din România. Începând din 2005, în România, pe 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului din România şi Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de autor.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este reţeaua de biblioteci publice care serveşte interesele de lectură şi informare ale bucureştenilor. Misiunea ei este de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susţine activ informarea, cercetarea, educaţia şi recreerea locuitorilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi care contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii bucureştenilor prin oferta ei inovatoare şi programul integrat de servicii cu caracter public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici