Scriitorul american Norman Mailer a murit

Scriitorul şi jurnalistul american Norman Mailer, recompensat cu două premii Pulitzer, o prezenţă dominantă în literatura americană în ultimele şase decenii, a murit la vârsta de 84 de ani, potrivit asistentului său editorial, informează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Scriitorul american Norman Mailer a murit

Scriitorul american Norman Mailer a murit

Mailer a suferit o intervenţie chirurgicală la plămâni în octombrie.

Romancier, jurnalist, scenarist şi regizor, Norman Mailer a primit un premiu Pulitzer şi un premiu National Book Award, în 1968, pentru romanul "Armatele nopţii", şi un alt premiu Pulitzer, în 1979, pentru "Cântecul călăului". De asemenea, Mailer a fost unul dintre fondatorii săptămânalului cultural Village Voice.

Mailer a scris peste 40 de cărţi şi eseuri. Scriitorul a provocat şi şi-a înfuriat cititorii cu vederile sale radicale asupra vieţii politice din Statele Unite şi asupra războaielor din Vietnam şi Irak. Multe dintre operele sale sunt dominate de violenţă, obsesii sexuale şi puncte de vedere care au înfuriat feministele. Scriitorul este cunoscut prin faptul că nu a renunţat niciodată la a-şi spune punctul de vedere.

Printre romanele sale cele mai cunoscute se numără "Cei goi şi cei morţi" (1948), "Parcul de cerbi" (1955), "Un vis american" (1965), "De ce ne aflăm in Vietnam?" (1967), "Bătaia" (1975), "Strigoiul lui Harlot" (1991) şi "Evanghelia după Fiu" (1997).

Norman Mailer a fost căsătorit de şase ori şi a avut opt copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici