Scriitorul Norman Manea va fi prezent, săptămâna viitoare, la Bucureşti

Scriitorul Norman Manea va fi prezent la Bucureşti, săptămâna viitoare, urmând să participe, marţi, la lansarea primelor volume din seria de autor care îi este dedicată de editura Polirom, la Institutul Cultural Român (ICR), şi la câteva alte evenimente ocazionate de sosirea sa în ţară.

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului Scriitorul Norman Manea va fi prezent, săptămâna viitoare, la Bucureşti

Scriitorul Norman Manea va fi prezent, săptămâna viitoare, la Bucureşti

La evenimentul de lansare a seriei de autor "Norman Manea" vor participa Carmen Muşat, critic literar, redactor-şef al revistei Observator Cultural, Paul Cernat, critic literar, Silviu Lupescu, director general al editurii Polirom, Tania Radu şi Mircea Mihăieş, vicepreşedinţi ai ICR.


Primele volume ale seriei - "Întoarcere huliganului", "Înaintea despărţirii. Convorbiri cu Saul Bellow", "Sertarele exilului. Dialog cu Leon Volovici" şi poemul "Vorbind pietrei" (scris în limba română, după o vizită, în calitate de invitat de onoare, la Târgul de carte de la Ierusalim, în 2003; textul apare însoţit de traducerile în zece limbi şi de ilustraţii semnate de Tudor Jebeleanu) vor fi lansate de editura Polirom la întâlnirea de la Institutul Cultural Român.


Luni, cu o zi înainte de lansare, Norman Manea va participa, la Muzeul Literaturii Române, la dezbaterea publică organizată de revista Observator Cultural, "Norman Manea şi cititorii săi". Evenimentul este moderat de criticul literar Carmen Muşat, redactor-şef al revistei.


În aceeaşi zi cu lansarea primelor volume din seria publicată de editura Polirom, Norman Manea va fi prezent la masa rotundă găzduită de Grupul pentru Dialog Social pe tema "Exilul – o traumă privilegiată", moderată de scriitorii Gabriela Adameşteanu şi Stelian Tănase.

Programul scriitorului continuă joi, la Colegiul Noua Europă, unde va participa la conferinţa "Imposibilităţi kafkiene".

De la plecarea sa din ţară în 1986, acesta este cea de-a doua vizită făcută de Norman Manea în România, prima revenire având loc în 1997. Scriitorului i se va conferi titlul de Doctor Honoris Causa de către Universitatea Bucureşti şi Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj-¬Napoca. Autorul va susţine conferinţe şi va avea întâlniri cu cititorii, va participa la o masă rotundă alături de Orhan Pamuk şi Antonio Tabucchi, va vizita Bucovina natală şi Maramureşul.

Norman Manea este, în acest moment, cel mai tradus scriitor român în străinătate, cărţile sale, publicate în 20 de limbi, însumând peste 50 de volume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici