Scurtmetraje premiate la NexT, proiectate la ICR

Cinci scurtmetraje premiate în acest an la Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediumetraj NexT vor fi proiectate, pe 23 mai, la Institutul Cultural Român (ICR) din Bucureşti.

26 afișări
Imaginea articolului Scurtmetraje premiate la NexT, proiectate la ICR

Scurtmetraje premiate la NexT, proiectate la ICR

Astfel, în cadrul programului "Seara de film de la Institutul Cultural Român", vor fi proiectate: "Visele unei femei de serviciu", (Belgia, 2007), "Madame Tutli-Putli" (Canada, 2007), "Polska Road Movie" (Germania, 2007), "Tokyo Jim" (Marea Britanie, 2007) şi "Ştefan" (România, 2007).

Proiecţia este organizată de ICR, în colaborare cu Societatea Culturală NexT, iar filmele vor fi prezentate de criticul Andrei Gorzo.

"Visele unei femei de serviciu/ Cleaning Lady’s Dream" (15 min.), al regizoarei Banu Akseki, a câştigat, anul acesta, Trofeul Festivalului NexT. Viaţa lui Gül se scurge în slujba altora, fără bucurii. Întâmplător, femeia îşi întrezăreşte disperarea şi singurătatea propriului suflet.

"Polska Road Movie" (30 min.) de Bartosz Grudziecki, a obţinut premiul pentru regie "Cristian Nemescu" în cadrul Festivalului NexT. Personajul principal al filmului, Maria, merge în Polonia, însoţită de soţul ei, în căutarea vechiului ei prieten prin corespondenţă, căruia îi promisese cu 20 de ani în urmă că-i va aduce ciocolată din Germania.

În timp ce încearcă să găsească oraşul lui Janek, cei doi o întâlnesc pe tânăra Agnieszka, cea care ar trebui să le arate drumul spre sat.

"Madame Tutli-Putli" (18 min.), în regia lui Chris Lavis şi Maciek Szczerbowski, a fost distins, pentru coloana sonoră, semnată de David Bryant, cu premiul "Andrei Toncu". Doamna Tutli-Putli călătoreşte cu trenul de noapte, oscilând între lumea reală şi cea imaginară. Îşi înfruntă demonii şi se lasă atrasă într-un vârtej de mister şi suspans.

Filmul Stancăi Radu, "Ştefan" (13 min.), a primit la NexT premiul pentru cel mai bun film românesc. Ştefan, un băieţel de zece ani, trebuie să-şi îndeplinească misiunea pentru piesa organizată de şcoală.Rolul voievodului Ştefan cel Mare devine centrul universului său, iar piesa devine ocazia perfectă pentru părinţi şi profesori de a se mândri cu eforturile copilului.

Scurtmetrajul britanic "Tokyo Jim" (8 min.), în regia lui Jamie Rafn, a fost desemnat de criticul de film Alex Leo Şerban drept cel mai amuzant film din competiţie. Jim este un avocat englez care se afla în Tokyo ca să finalizeze o afacere importantă. Din păcate, Jim nu se simte prea bine, iar domnul Yakamoto îl urăşte. Jim acceptă, din politeţe, să iasă să bea ceva pentru a sărbători semnarea tranzacţiei.

Accesul publicului la proiecţii este liber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici