Scurtmetrajul "Stopover", de Ioana Uricaru, în competiţie la Sundance

Scurtmetrajul "Stopover", de Ioana Uricaru, cu Monica Bârlădeanu în distribuţie, a fost inclus în competiţia internaţională a Festivalului Internaţional de Film de la Sundance, informează site-ul evenimentului.

61 afișări
Imaginea articolului Scurtmetrajul "Stopover", de Ioana Uricaru, în competiţie la Sundance

Scurtmetrajul "Stopover", de Ioana Uricaru, în competiţie la Sundance (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Festivalul de la Sundance, una dintre cele mai importante manifestări de gen, are loc în celebra staţiune montană din Statele Unite ale Americii, între 20 şi 30 ianuarie. Festivalul a fost înfiinţat de cineastul Robert Redford şi a descoperit, de-a lungul timpului, unele dintre cele mai importante nume ale cinematografiei independente.

Scurtmetrajul "Stopover", care spune povestea unor persoane blocate pe un aeroport, este o coproducţie Italia/ România, coproducătorul român fiind Mobra Films.

Ioana Uricaru a absolvit Universitatea de Teatru şi Film din Bucureşti, obţinând apoi o diplomă de master la University of Southern California în Los Angeles. A lucrat ca asistent de regie, monteur, scenarist şi a devenit cunoscută publicului autohton datorită "Amintirilor din Epoca de Aur". A fost bursieră a rezidenţei Cannes Cinefondation, iar în 2009 a făcut parte din juriul Festivalului Internaţional de Film de la Cairo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici