Şefii companiilor de Internet, invitaţi de Obama la Casa Albă pentru a discuta despre spionaj

Preşedintele american Barack Obama i-a invitat vineri, în Biroul Oval, pe lideri ai companiilor de Internet şi tehnologie, pentru a discuta în legătură cu dezvăluirile că Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a accesat pentru spionaj milioane de computere din întreaga lume.

122 afișări
Imaginea articolului Şefii companiilor de Internet, invitaţi de Obama la Casa Albă pentru a discuta despre spionaj

Şefii companiilor de Internet, invitaţi de Obama la Casa Albă pentru a discuta despre spionaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marck Zuckerberg, directorul general al Facebook, şi Eric Schmidt, preşedintele executiv al Google, vor participa la întâlnire, a declarat o sursă apropiată situaţiei, transmite Bloomberg.

Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a fost invitată la întâlnire, dar a refuzat întrucât a fost anunţată în ultimul moment. Compania intenţionează să participe în continuare la discuţiile pe această temă, potrivit unui purtător de cuvânt.

Întâlnirea a fost organizată după ce Zuckerberg a scris pe blog că i-a telefonat lui Obama pentru a-şi exprima fructrarea în legătură cu activităţile de spionaj ale guvernului.

"Guvernul SUA ar trebui să fie susţinătorul Internetului, nu o ameniţare. Trebuie să fie mult mai transparenţi în legătură cu activitatea lor, altfel oamenii se vor gândi la ce este mai rău", a scris Zuckerberg într-o postare pe pagina sa de Faceebok, din 13 martie.

Comentariile lui Zuckerberg au avut loc în urma informaţiilor că NSA ar fi infectat şi accesat computere, pentru a obţine acces la datele utilizatorilor în vederea spionajului, potrivit documentelor publicate de fostul contractor al guvernului SUA Edward Snowden, pe site-ul de ştiri online The Intercept.

Dezvăluirile despre activităţile de supraveghere efectuate de autorităţile americane au determinat Facebook, Google, Apple şi alte companii să îi ceară lui Obama să restrângă programele de spionaj.

Casa Albă nu a făcut publice numele directorilor generali invitaţi la Casa Albă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici