Şeful cinematografiei din Franţa va fi judecat în iunie pentru agresiune sexuală

Şeful celei mai importante instituţii cinematografice din Franţa, Dominique Boutonnat, va fi judecat în iunie sub acuzaţia de agresiune sexuală asupra finului său, au anunţat miercuri procurorii.

147 afișări
Imaginea articolului Şeful cinematografiei din Franţa va fi judecat în iunie pentru agresiune sexuală

Sursa foto: X

Anunţul vine în contextul în care cinematografia franceză este afectată de o nouă campanie MeToo, în urma căreia mai multe nume mari, inclusiv legenda Gerard Depardieu, au fost acuzate de abuz sexual, conform AFP.

Activiştii au cerut ca Boutonnat, în vârstă de 54 de ani, şeful puternicului Centru Naţional al Cinematografiei (CNC), să demisioneze din funcţie după acuzaţiile care i-au fost aduse, spunând că nu este omul care să conducă schimbarea necesară.

Boutonnat a negat cu tărie acuzaţiile.

Procuratura a declarat că procesul a fost stabilit pentru 14 iunie.

Nici CNC şi nici avocatul lui Boutonnat nu au făcut comentarii.

Finul lui Boutonnat, care nu îi este rudă de sânge, l-a acuzat în 2020 de abuz sexual în timpul unei vacanţe în Grecia, când avea 21 de ani. Producătorul de film spune că a fost vorba de un "sărut consensual", dar a fost acuzat de agresiune sexuală.

Şi actriţa Judith Godreche a cerut ca Boutonnat să fie demis din funcţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici