Şerban Ionescu: Cele mai importante roluri din carieră - VIDEO

Şerban Ionescu a decedat, miercuri seară, la vârsta de 62 de ani, din cauza unei boli incurabile. Actorul şi-a câştigat notorietatea odată cu rolul Ion, în filmul "Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii".

1112 afișări
Imaginea articolului Şerban Ionescu: Cele mai importante roluri din carieră - VIDEO

BIOGRAFIE: Şerban Ionescu - o viaţă dedicată teatrului şi cinematografiei, curmată brusc (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

În 1980 regizorul Mircea Mureşan i-a încredinţat lui Şerban Ionescu ceea ce a fost considerat rolul vieţii sale: Ion, în filmul "Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii", ecranizarea romanului „Ion” de Liviu Rebreanu.

Actorul şi-a consolidat renumele prin prestaţia din producţii precum Horea”, „Pădureanca”, "Imposibila Iubire", „Furtună în Pacific”, „Mircea”, „Şobolanii roşii”, „Al matale, Caragiale”, „Pacala se intoarce”, „Om sarac, om bogat”.

În ultimii ani a jucat în filmele: „Umilinţă” (2011), „Websitestory” (2010), „Dincolo de America” (2008), dar şi în serialele de televiziune „Anticamera" (2008) şi „Fetele marinarului” (2008).

Şerban Ionescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa lui Amza Pelea şi la terminarea facultăţii a fost repartizat la Teatrul din Petroşani, unde a interpretat numeroase roluri precum: "Locţiitorul" de Horia Lovinescu, „Pluta Meduzei” de Marin Sorescu, regia Florin Fătulescu, „În căutarea sensului pierdut” de Ion Băieşu, regia Florin Fătulescu.

Din 2001, Şerban Ionescu a putut fi admirat în producţiile Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), al cărui actor a fost până la sfârşitul vieţii sale.

În ultimii ani a jucat în spectacolele: "Dineu cu proşti", "Eduard al III-lea", "Livada de vişini" şi "Molto, gran' impressione", pe scena TNB.

Şerban Ionescu, unul dintre cei mai cunoscuţi actori români de teatru şi film, a decedat, la vârsta de 62 de ani, miercuri seară, la Spitalul Floreasca. Directorul unităţii medicale, Radu Macovei, a confirmat pentru MEDIAFAX decesul actorului, precizând că acesta a suvenit în jurul orei 23.30.

Şerban Ionescu a fost internat marţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în secţia de Terapie Intensivă, după ce starea lui s-a agravat.

Miecuri dimineaţa, medicii au putut confirma doar internarea, fără a da însă detalii despre starea de sănătate a actorului.

"Şerban Ionescu a fost internat marţi în spital. Altceva nu putem spune, întrucât doamna care îl însoţeşte are o procură prin care solicită să nu fie furnizate date despre starea pacientului", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Opriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici