Video Serialul HBO "Umbre", care propune un mesaj al dezumanizării, a fost lansat la Bucureşti - FOTO, VIDEO

"Umbre", un nou serial produs de HBO Europe în România, cu actorii Şerban Pavlu, Maria Obretin, Andreea Vasile şi Dorel Vişan, o producţie care propune un mesaj al dezumanizării şi care va avea premiera pe 28 decembrie, de la ora 22.00, la HBO, a fost lansat oficial miercuri seară, la Bucureşti.

6083 afișări

La evenimentul de lansare a serialului, organizat miercuri seară, la Bucureşti, a participat cea mai mare parte a echipei care a lucrat la această producţie, al cărei rol principal este interpretat de Şerban Pavlu.

"Umbre" va avea premiera pe 28 decembrie, de la ora 22.00, la televiziunea HBO România, când vor fi difuzate primele două episoade ale serialului, urmând ca, în fiecare duminică, să fie difuzate restul episoadelor. Pe de altă parte, primele două episoade ale serialului vor fi disponibile pe platforma HBO GO fără abonament, pentru toţi cei care vor accesa site-ul www.hbogo.ro.

"Umbre" este cel de-al treilea serial original produs de HBO Europe în întregime în România, după seriile de ficţiune "În derivă" şi "Rămâi cu mine".

Serialul "Umbre", care cuprinde opt episoade, este o dramă cu influenţe de comedie neagră şi spune povestea lui Relu (interpretat de Şerban Pavlu), un taximetrist care câştigă bani ca recuperator pentru un mafiot local. După ce omoară accidental un om, Relu vrea să iasă din lumea interlopă, dar nu mai are cale de întoarcere.

"Umbre" este regizat de Igor Cobileanski şi Bogdan Mirică, după un scenariu australian adaptat de Bogdan Mirică.

Pe lângă Şerban Pavlu, serialul îi are în distribuţie pe actorii Maria Obretin, Andreea Vasile, Dan Hurduc, Mădălina Craiu, Gabriel Huian, Doru Ana, Dorel Vişan, Ştefan Velniciuc, Sergiu Costache, Andi Vasluianu, Gabriel Spahiu, Diana Cavallioti, Sorin Cociş.

Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România, a declarat că "Umbre" este cel mai important proiect realizat până în prezent de HBO Europe în România. Ea nu a spus care este bugetul acestui serial, comparativ cu cele ale serialelor de ficţiune precedente realizate de HBO în România.

"Cred că vorbim de lucruri foarte diferite, pentru că «În derivă» este un anumit tip de serial, a fost făcut în mare parte în decor, nu în locaţie. Discutăm de cu totul şi cu totul alte premise şi de un număr de episoade diferite. Nu le putem compara, pentru că sunt premise total diferite Cred că ceea ce este cel mai important este calitatea serialului «Umbre» în primul rând. Şi, din punctul nostru de vedere, sperăm că şi al celor care-l vor vedea, este evoluţia pe care am reuşit să o facem în producţie. Cred că este mai puţin relevant costul per episod, cât produsul în sine", a spus Carmen Harabagiu.

Totodată, actorii Dorel Vişan şi Doru Ana au remarcat scenariul foarte interesant, care, din perspectiva lor, este punctul forte al serialului.

Dorel Vişan a mai spus că serialul "Umbre" propune o idee foarte generoasă, respectiv decăderea omului, foarte potrivită având în vedere că în România, în ultimii 25 de ani, s-a creat "un om nou urât".

"Pentru mine, cu unele rezerve care sunt personale, mi s-a părut un scenariu foarte interesant, foarte bine scris, care a dat actorilor posibilitatea de a crea conflict. Ăsta este necazul serialelor noastre, nu au conflict, se spun vorbe (...) Consider că e cel mai bun scenariu care s-a făcut în România până la această oră. Are tot ce-i trebuie, are o foarte bună imagine, conflict tot timpul în cadru, are tot timpul cadru plin, are actori mobilizaţi şi mobilaţi, care-şi fac treaba foarte bine şi propune o idee foarte generoasă, decăderea omului. Este un lucru care trebuie promovat şi trebuie foarte mult propăvăduit, pentru că trăim într-o lume în care omul se dezumanizează cu fiecare secundă. Propune un mesaj al dezumanizării, al omului care nu mai are Dumnezeu, care înţelege prost libertatea şi care are tendinţa mereu de a ocărî şi de a jigni. Deja în România s-a creat un om nou, ceea ce nu au putut să facă comuniştii în 50 de ani, am făcut noi în 25 de ani, un om nou urât", a spus Dorel Vişan.

Şi actorul Doru Ana a făcut referire la scenariul "Umbre", care este un atuu al serialului. "A fost o provocare când am auzit că sunt chemat la casting pentru un serial la HBO. Eu în ultima perioadă de timp mă droghez cu seriale foarte tare (...) Scenariul m-a fermecat pur şi simplu de la început", a spus Doru Ana.

La rândul său, actorul Şerban Pavlu a spus că, pentru el, castingul pentru acest serial a fost provocarea cea mai mare, pentru că a fost un casting greu şi lung (a durat o lună şi jumătate în cazul său), la care s-a adăugat şi durata filmărilor, respectiv 12 săptămâni.

"Eu sunt aşa un tip non-combat, nu sunt foarte antrenat şi nu eram prea bun la chestia asta şi se vede. Nu e aşa de simplu. Am făcut o lună de zile de box, care mi-a nenorocit încheieturile, nu mai puteam să mă mişc. Mă simteam îngrozitor când am început filmările, eram terminat. Aveam ceva muşchi, dar am făcut şi sală şi toate astea într-un timp foarte scurt. Provocarea a fost şi asta, că am început foarte obosit filmările, dar asta m-a mai liniştit, pentru că eu sunt un tip mai expansiv, iar personajul se mai şi gândeşte înainte să vorbească şi filtrează lucrurile, se gândeşte la ce se poate întâmpla după", a explicat Şerban Pavlu.

El a vorbit şi despre dificultatea rolului pe care îl interpretează în acest serial, care presupune o lume şi o viaţă cu totul şi cu totul diferite de ale sale. "Nu am făcut o documentare specială, nu m-am dus în cartierele rău famate ale Bucureştiului. Dar cred că oricine a trăit şi s-a născut în România, e imposibil să ignore lumea asta, să nu o vadă", a spus Pavlu.

Regizorul şi scenaristul Bogdan Mirică a vorbit despre scenele de nuditate şi cele sângeroase din serial, care sunt destinate unui public de peste 18 ani, fapt pentru care serialul este programat pentru difuzare de la ora 22.00 "Cu nuditatea am o problemă, că după ce am terminat serialul mi-am dat seama că e numai nuditate masculină. Glumesc (...) Chestiile astea sunt parte din lumea aia, sunt lucruri mult mai hardcore care sunt în lumea aia, pe care abia le-am atins aşa tangent în primul sezon. Cred că lucrurile astea vin organic din povestea pe care vrem să o spunem", a explicat el.

"Majoritatea scenelor nud au fost la cererea actorilor", a glumit şi actorul Şerban Pavlu, care, de altfel, este şi protagonistul unei lungi scene nud încă din primul episod al serialului.

Întrebat de ce a fost ales Şerban Pavlu în rolul principal al acestui serial, regizorul Igor Cobileanski a spus că acesta nu a fost unicul vizat, dar a fost cel mai potrivit. "În felul ăsta a şi rămas să ţină serialul în spate", a spus Cobileanski.

"Cum se zice la maşini, compromisul perfect între confort şi sportivitate", a glumit, din nou, Şerban Pavlu.

La rândul său, Bogdan Mirică a vorbit despre latura moralizatoare a acestui serial. "Cu morala e o chestie implicită, nu e o chestie explicită. Nu e unul de ăla unde la final intră orchestra şi avem revelaţia epifaniei cu Văru' (aluzie la o reclamă care l-a avut protagonist pe Şerban Pavlu, n.r.)...", a spus Bogdan Mirică, moment în care Şerban Pavlu s-a uitat urât la el, stârnind amuzamentul publicului prezent la lansarea serialului. "Dacă publicul o să se uite şi o să poată să zicem să discearnă un soi de fibră morală a serialului, atunci e cu atât mai bine", a continuat Mirică.

După premiera serialului "Umbre" în România, producţia ar putea fi difuzată şi în alte ţări în care emite HBO. "Sigur ne vom gândi la acest lucru, în funcţie de programul HBO în celelalte ţări în care distribuim televiziunea, dar este foarte posibil să se întâmple acest lucru, dacă şi colegii noştri din celelalte ţări din Europa îşi doresc", a declarat producătorul Wayne Henry de la HBO Europe.

În plus, Wayne Henry a spus că HBO Europe ia în considerare realizarea unui al doilea sezon al serialului "Umbre", deciza urmând să fie luată în funcţie de succesul pe care îl va avea primul sezon al acestei producţii în România.

Noua producţie HBO Europe este o adaptare a unui format australian, "Small Time Gangster", creat de Boilermaker Burberry PTY Ltd şi distribuit de DRG.

Home Box Office (HBO), cea mai cunoscută reţea de televiziune premium din SUA, operează televiziuni premium pentru sistemele analogic, DTH şi pentru platformele MMDS. HBO Europe - deţinut de Home Box Office, Inc. difuzează în prezent programe de televiziune premium în: Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croaţia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina.

HBO s-a lansat în Europa Centrală în 1991. HBO România s-a lansat în 1997 ca prima televiziune pay-TV din România, cu subtitrare integrală în limba română.

În România, HBO oferă mai multe televiziuni cu conţinut premium, precum HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2.

Home Box Office Inc. este deţinut de compania Time Warner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici