Site-ul companiei de media Vivendi, închis în urma unui atac al piraţilor informatici Anonymous

Grupul francez de media şi servicii de telecomunicaţii Vivendi, proprietar al Universal Music, devenit săptămâna trecută victima grupării de hackeri Anonymous, a anunţat luni că îşi va închide site-ul, în urma unui atac.

199 afișări
Imaginea articolului Site-ul companiei de media Vivendi, închis în urma unui atac al piraţilor informatici Anonymous

Site-ul companiei de media Vivendi, închis în urma unui atac al piraţilor informatici Anonymous (Imagine:www.vivendi.com)

"A fost un atac. Am decis să închidem site-ul şi în prezent încercăm să-l reparăm şi să-l securizăm", a spus şefa serviciului de presă al grupului, Solange Maulini, care nu a precizat cine a fost la originea atacului informatic şi nici când a început acesta.

Închiderea site-ului Vivendi are loc după o serie de atacuri lansate săptămâna trecută de piraţii grupării Anonymous, în cadrul represaliilor iniţiate după închiderea site-ului Megaupload.com.

Grupul şi-a revendicat atacurile asupra mai multor site-uri americane - care au rămas blocate mai multe ore -, printre care se numără cel al FBI-ului, al Ministerului Justiţiei şi al casei de discuri Universal Music, care aparţine grupului Vivendi.

Justiţia americană a ordonat, joi, închiderea site-ului Megaupload.com, platformă emblematică şi controversată de descărcări ilegale de fişiere, acuzată de încălcarea drepturilor de autor.

Site-ul Vivendi este inaccesibil de duminică seară.

Potrivit unor site-uri de informaţii, o revendicare în numele Anonymous a fost afişată pe pagina de start a site-ului Vivendi, acuzând grupul media de "cenzură şi înaltă trădare a spiritului internetului". "Prin participarea sa la lobby-ul cultural, Vivendi se face vinovat de presiuni antidemocratice asupra guvernelor", mai scria în acest text.

Luni dimineaţă, şi site-ul Guvernului polonez a fost închis, în urma unor atacuri informatice.

Vineri, Anonymous a atacat şi site-ul preşedinţiei franceze, după ce Nicolas Sarkozy salutase decizia justiţiei americane de a închide site-ul Megaupload.com.

Fondatorul Megaupload.com, Kim Schmitz, cunoscut drept Kim Dotcom, în vârstă de 37 de ani, a fost reţinut vineri de autorităţile neozeelandeze, fiind acuzat de departamentul de justiţie american că a încălcat legea drepturilor de autor. De altfel, autorităţile americane au cerut extrădarea acestuia în SUA. Luni, Dotcom a cerut să fie eliberat pe cauţiune, însă abia marţi va primi un răspuns la solicitarea sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici