Site-ul Financial Times a fost piratat de hackeri

Pagina de internet a publicaţiei Financial Times (FT) a fost spartă, vineri, de un grup de hackeri, care s-au prezentat ca fiind "Armata electronică siriană", o organizaţie care sprijină regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

139 afișări
Imaginea articolului Site-ul Financial Times a fost piratat de hackeri

Site-ul Financial Times a fost piratat de hackeri (Imagine: Shutterstock)

"Mai multe bloguri ale FT şi conturile publicaţiei de pe reţelele sociale au fost atacate de piraţi cibernetici şi depunem eforturi pentru a rezolva această problemă cât mai repede posibil", a anunţat, într-un comunicat, cotidianul economic.

La sfârşitul dimineţii de vineri, mesajul "Syrian Electronic Army Was Here" (Armata Electronică Siriană a fost aici, n.r.) apărea pe ecran atunci când un utilizator dorea să se conecteze la unele din blogurile de pe site-ul FT.

Totodată, într-un mesaj postat de hackeri pe contul de Twitter al publicaţiei se spunea că gruparea islamistă insurgentă Frontul Al-Nusra, care luptă împotriva regimului din Siria şi este afiliată filialei siriene a reţelei teroriste Al-Qaida, a executat persoane inocente. Frontul Al-Nusra este implicat în activităţile insurgente împotriva regimului Bashar al-Assad.

Hackerii, care se revendică a fi membri ai Armatei electronice siriene, au atacat în ultimele luni mai multe conturi de pe reţelele de socializare şi site-uri. Astfel, la sfârşitul lunii aprilie, contul de Twitter al agenţiei de presă americane Associated Press a fost piratat de Armata Electronică Siriană. Mesajul fals postat atunci de hackeri pe contul de Twitter al Associated Press era următorul: "Două explozii în Casa Albă; preşedintele Barack Obama este rănit".

SEA afirmă pe site-ul său că apără "poporul arab sirian" contra "campaniilor organizate de mediile arabe şi occidentale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici