Solomon: Voi propune ca ziariştii să fie scutiţi de taxe şi impozite până la ieşirea din criză

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a afirmat, miercuri, că va propune guvernanţilor ca ziariştii din România să fie scutiţi de la plata taxelor şi impozitelor "până la ieşirea din criza financiară", pentru a se putea vorbi de "democraţie şi libertatea presei".

21 afișări
Imaginea articolului Solomon: Voi propune ca ziariştii să fie scutiţi de taxe şi impozite până la ieşirea din criză

Solomon: Voi propune ca ziariştii să fie scutiţi de taxe şi impozite până la ieşirea din criză

"Ştiu că şi la dumneavoastră e criză, prin redacţii. Nu cred că sunt mai mult de 3.000 de ziarişti. Ar putea să spună la 3.000 ziarişti că nu mai plătiţi impozite şi taxe anul acesta sau până se termină criza financiară. Fără presă viaţa ar fi monotonă", a declarat Antonie Solomon.

Întrebat dacă va face o propunere guvernanţilor în acest sens, primarul Craiovei a spus: "Am să propun, să văd dacă vor ţine cont de ea. Câtă gaură e la bugetul de stat dacă nu se plătesc taxe şi impozite la 3.000 ziarişti în ţara asta? Inclusiv la televiziunile mogulilor. De ce nu? Ziarişti sunt peste tot".

Solomon spune că prin scutirea jurnaliştilor de taxe şi impozite se poate vorbi de libertatea presei. "Atunci chiar putem vorbi de democraţie şi libertate a presei. Chiar dacă nu-mi convine mie că mă criticaţi pe drept sau pe nedrept, dar trebuie să recunosc că fără presă oraşul ar fi mai trist. Plus că ne-am lua-o în cap şi am considera că suntem cei mai frumoşi", a mai spus Antonie Solomon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici