Sony va oferi servicii video cu ajutorul dronelor, din 2016

Sony va oferi servicii video cu ajutorul dronelor, din prima jumătate a anului 2016, destinate industriilor construcţiilor, logisticii şi agriculturii, relatează Bloomberg.

102 afișări
Imaginea articolului Sony va oferi servicii video cu ajutorul dronelor, din 2016

Sony (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Compania Aerosense, deţinută de Sony împreună cu firma de robotică ZMP, fabrică drone automatizate care să capteze imagini de înaltă definiţie destinate analizelor, a anunţat luni Sony.

Aerosense anticipează ca vânzările să totalizeze circa 10 miliarde de yeni (83 milioane dolari) până în 2020.

Sony nu a reuşit să câştige cotă de piaţă pentru smartphone-urile Xperia şi vrea să găsească o altă utilitate tehnologiilor pentru telefoane mobile şi camere digitale, pe piaţa în creştere a dronelor.

Industria dronelor ar putea ajunge la o valoare de 82 de miliarde de dolari până în 2025 doar în Statele Unite, atrăgând deja investiţii din partea Google, General Electric şi Qualcomm, în pofida problemelor legate de confidenţialitate şi siguranţă.

"Este dificil să ne aşteptăm la creştere pe piaţa smartphone doar cu ajutorul telefoanelor, de aceea analizăm şi alte oportunităţi", a declarat Hiroki Totoki, directorul diviziei de dispozitive mobile a Sony.

Dronele au intrat în atenţie în Japonia, din luna aprilie, după ce un protestatar care se opune energiei nucleare a folosit una pentru a transporta material radioactiv pe acoperişul biroului premierului Shinzo Abe. Incidentul a determinat Guvernul să înăsprească legislaţia în domeniul dronelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici