Soprana Mariana Nicolesco, în juriul Concursului Internaţional de Canto al Chinei

Soprana Mariana Nicolesco este invitata de onoare a ediţiei a şasea a Concursului Internaţional de Canto al Chinei şi va face parte din juriul acestei competiţii, care se va desfăşura în perioada 20 - 31 octombrie.

63 afișări
Imaginea articolului Soprana Mariana Nicolesco, în juriul Concursului Internaţional de Canto al Chinei

Soprana Mariana Nicolesco, în juriul Concursului Internaţional de Canto al Chinei

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, la numai câteva zile după succesul Concertului Extraordinar - Master Class dedicat Liedului Românesc în context european, Mariana Nicolesco este pe punctul de a finaliza ultima emisiune din ciclul celor patru dedicate cursurilor sale de măiestrie artistică din vara anului trecut, din cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto "Hariclea Darclée", emisiuni ce vor fi transmise în luna noiembrie de Televiziunea Română.

Soprana se pregăteşte în acelaşi timp să plece la Shanghai şi Ningbo, oraş de veche tradiţie culturală, unde este invitata de onoare a celei de-a şasea ediţii a Concursului Internaţional de Canto al Chinei, din juriul căruia face parte. "Ea e salutată ca «una dintre marile voci ale timpului nostru», dar şi ca personalitate artistică de o incomparabilă generozitate, care, prin manifestările de prestigiu create în ţara natală, a devenit un reper major pentru tinerii artişti lirici din lume, arătându-se că, pentru transmiterea prestigioaselor tradiţii ale artei cântului tinerelor talente din zeci şi zeci de ţări, sopranei Marianei Nicolesco i-a fost acordat înaltul titlu de artist UNESCO pentru pace, «în semn de recunoaştere a angajamentului său în favoarea moştenirii muzicale, a creaţiei artistice, a dialogului între culturi şi a contribuţiei sale la promovarea idealurilor Organizaţiei»", se spune în comunicat.

La această competiţie, care va avea loc între 20 şi 31 octombrie, au fost admişi trei tineri artişti români: soprana Silvia Micu, mezzosoprana Emanuela Pascu şi tenorul Adrian Dumitru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici